Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 14 juli 2011

vilket skitväder!

Jag var sååå duktig i morse! Ställde klockan och tog en promenad innan frukost bara för att hålla formen under semestern. Nu har jag alltså gjort det så resten av semestern kan jag sitta och jäsa utan dåligt samvete. Det är väldigt skönt. Resterande del av  dagen har jag ägnat åt att vara hjälpsam. Jag borde verkligen få många pluspoäng i den goda boken.

Mor hämtade mig vid elva och sen bar det iväg till Mölnlycke garden center för inköp. Det är alltid lite läskigt att planera andras trädgård. Blir det fel blir det dyrt för vederbörande. Själv kan jag ju njuta av att spendera pengar, andras pengar och inte ha dåligt samvete. Förrän blommorna fryser ihjäl eller torkar ut. Fast torkar de kan man ju säga att de borde ha vattnat lite bättre. Vi behövde inte vattna idag.

Lagom till vi skulle betala kom duggregnet...sen föll det ihärdigt i småmängder innan det övergick till större mängder...vi planterade rödbladigt prydnads körsbär, rödbladig (med kopparton) smällspirea, nepeta,daggkåpa, lavendel, röda alunrötter och dagliljor...det saknas lite till...jag får slakta rabatterna för att fylla ut lite...Tror jag ska ta lite dagliljor. Eftersom Mor inte uppskattar ogräsrensning på samma sätt som jag blev det täckbark och ogräsduk. Resultatet blir väldigt snyggt. Hoppas jag kan fixa in en liten bild här nedan.


Det tog 7 timmar allt som allt och väldigt lång dusch för att bli varm igen. Det var mycket länge sen jag varit så blöt och kall och smutsig. Fast två små whisky senare är jag varm igen.

onsdag 13 juli 2011

Prisvärt.

Vi var på spa igår. Det var inte storleken på rummet som mini syftade på fast det kunde man tro. Hade vi varit fler än tre personer hade vi inte fått plats. För ynka 650 spänn fick vi således ett fotbad och skrubb som killade vansinigt. Därefter en ansiktsmassage och behandling som nockade totalt. Eller om det var fiskmåsarna och havsvågorna som gjorde det? Jag var helt borta efter och njöt av att bara sitta. sen var det rygg massage ost, kex frukt och vatten. Det var fint i rummet och sällskapet förhöjde ju onekligen upplevelsen. Kanske även ölen och maten vi fick innan? Nej det måste ha varit sällskapet.

Jag skulle verkligen behöva ta mig i kragen och börja träna lite igen...jag tränar mest på att plocka ogräs och dricka vin just nu. Idag blev det inget vin förstås men om jag inte har helt fel blir det mer av den varan nästa vecka. Det är ridläger på gång med mina kompisar och Dotterns kompisar. Ett riktigt bra upp lägg men tyvärr ser inte moder natur ut att le med sina vackraste solskens kvällar. Det ser ut att bli i hållande regn...inget ridhus och fuktiga små stugor. Det får bli ett par glas vin på kvällarna för att hålla modet uppe, det är helt klart.   

Nu har jag tagit bort ett par meter av döda buskar mellan grannen och oss bara för att tvinga mig att fatta beslut...5 meter? 8 merter? 120 cm? 160?...3000 kr eller 5000? har vi råd? blir det fint...jag får nog tänka lite till....

tisdag 12 juli 2011

helt meningslöst

Det är verkligen precis så som semester ska kännas! Idag har jag inte gjort något alls av vikt, än. Snart ska jag åka och träffa Kära Mor och Syster för en mini-SPA i Alingsås. Startade dagen med att vara en god mor. Världens bästa! Faktiskt...Bara för att Jag körde dottern till Allum och lät henne köpa en helt meningslös gosedjurspryl på Maxi (denna har hon nu önskat sig i flera veckor). Sen övertalade jag henne om att hon behövde en rea jacka. Hon ryckte lite på axlarna och sa ok. Helt meningslöst att försöka skämma bort det barnet.

Fast jag är ju världens bästa mamma nu så det måste ju räknas. Jag föreslog att jag kunde varit rik och snäll, då hade jag väl varit ännu bättre! Men det ville hon inte gå med på. "Då hade du väl bara gillat mode och sånt där, det vet jag...bättre med en fin häst mamma en en rik mamma" smart unge det där. Jag hade inte hjärta att säga att om lilla mamsen nu varit rik så hade kanske lilla dottern haft sin egna lilla ponny vid det här laget och lilla mamsen en häst så kunde vi åkt och tävlat i vår fina lilla transport...Fast hon kanske haft rätt ändå...Mode...vem vet:)

måndag 11 juli 2011

Första semesterdagen.

Började dagen så bra! MassörMaggan gav rygg och nacke en underbar genom körare och det var så skönt. Sen förstörde jag det hela med att arbeta i trädgården. Nej det gjorde jag kanske inte men jag är jättetrött i kroppen just nu. Jag gjorde färdigt min planteringslåda och åkte till plantskolan för att köpa gula hallon, två på blomsterlandet och två i Mönlycke. det var nog Göteborgs traktens sista exemplar tror jag men de var ganska fina. När det nu blev så fint var jag ju bara tvungen att göra i ordning bärbuskarna. Det finns allt lite bär bland ogräseet har jag sett. Nu är ogräset borta. Det som inte är borta ligger under markduk och täckbark. Det värsta med att börja med trädgårdsprojekt är att det är så roligt att det är väldigt svårt att sluta.




Jag ser det som en tillfällig bantningskur. Om man tänker på hur mycket vin man får i sig under semestern (ja jag vet att det är första dagen idag, jag har inte glömt) så kanske det inte är helt fel. Fast kl sex på kvällen är jag lite trött och grinig, den kalla överblivna paj biten var visst inte tillräckligt trotts allt...

söndag 10 juli 2011

Bygger

Körde snällt lilla Dottern till Kullavik idag och tänkte passa  på att åka en sväng förbi kungsbacka och två stängda hästsport affärer. Onödigt. Tänkte plocka lite jordgubbar på vägen men självplockningsstället var också stängt..vad är det med söndagar?

Solen lyste och jag satte mig att läsa en ny bok, Mörkersikt, som verkar bra än så länge. Åt resten av soppan till lunch och njöt av solen. Det var sol idag det var det inte igår kväll. Vi njöt av ett glas rött i hammocken när vi såg ett mörkt moln svepa in. Vindstilla var det och varmt så vi undrade lite...Vänta några minuter så börjar det blåsa sa jag och det gjorde det! Vi han knappt in i växthuset innan det vräkte ner. Vi han ta in kläderna men gissa vem som inte kom i håg att ta in min telefon som jag lagt på ett bord? Så jag kan väl bara konstatera att jag inte borde köpa en I-phone trots allt...Kanske en stöt och vattentålig telefon skulle passa?

Lite uttråkad blev jag och bestämde mig för att bygga. Det blev början av en odlings bänk för hallon i köksträdgården. Den ska piffas upp och som Sonen skulle säga "pimpas" direkt efter skörden i år. Bort ogräs, in snygga kanter...