Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 11 maj 2012

Äntligen...

Fredag, hurra vad det är skönt. Dagen blev faktiskt perfekt i tajming om inte annat. Hovslagarn kom prick 10 och då var Fabbe torr och borstad. Täcket hade hållt honom torr där det var viktigt trots regnet i morse...jag pratade bara kort med Nina innan jag åkte hem. Hon vill gärna fortsätta sko nästa år så det var ju skönt att veta. När jag kom hem han jag precis sätta på kaffe och plovka fram lite god ost och macka till Karin kom. Vi invigde altanen i sommar blåst och njöt av att sitta under tak, som visserligen läcker som ett såll så efter nattens regnoväder var en av soffkuddarna förvandlad till liten insjö...det behöver vi göra något åt...

Precis när vi satt där och hade som trevligast var jag tvungen att åka till jobbet för att möte med min lilla projektgrupp. Det kommer bli jättebra på stängningsdagen och alla har verkligen skött sina uppgifter så himla bra. Chefen blir stolt över oss det är jag säker på. När mötet var slut skyndade jag mig direkt för att hämta Nattis på skolan och så upp till stallet för att hämta hästen lasta och åka på ridskola.

Det blev lite hajkontajkon i hagen idag och Fabbe blev lite stressad när han skulle ut och hästarna jagade runt . Nattis blev också med rätta lite stressad...fy vad jag hatar busiga ponnys. Men Fabbe skötte sig som vanligt.
jag börjar känna mig som en rutinerad ponnytransportör nu. Han är så lättlastad att man inte tror det är sant. väldigt ovant efter att ha haft massa galningar innan. Jag fick backa transporten med Fabian i för första gången vid stallet. När det inte blev helt rätt på första försöket lastade vi snabbt ur honom och så backade jag klart och det gick ju direkt så nästa gång ska jag ha lite mer is i magen, jag är bara rädd att han ska tycka att det är obekvämt och sluta gå på transporten...

Lektionen gick ju bra för Dottern. De red ut och både travade och galopperade. den enda som bockade var givetvis Fabbe som var väldigt pigg och låg på så Nattis hade svårt att hålla honom...Jag tyckte lektionen var mycket värre för mig för mig för jag gick ju bredvid...och joggade i gummistövlar för att komma i kapp. Det är tur att jag inte ska springa nåt varv i morgon...gud vad jag skulle behöva det för konditionen var ju helt tok kass!!!

Lastningen gick lika bra hem och idag stod han ännu lugnare på transporten när vi lastade av...Backningen gick ju bra den med men den andra transporten stod så grymt nära att jag hade skit svårt att fick parkera bakom...fast skam den som ger sig, vi var klara ganska snabbt ändå fast jag fick göra flera försök innan vi kom på plats.. Här är världens kortaste film, hade hoppats på galopp med Amy vågade inte galoppera förbi med alla busponnysar...




torsdag 10 maj 2012

Regn regn regn

Sicket väder! Underbart...Jag sådde fröer i veckan och nu slipper jag vattna... Regn och 11 plusgrader blir lite lätt kvalmigt men jag är glad ändå...fortfarande utan anledning. Eller kanske inte helt. Jag fick tillbaka min artikel, väl godkänt med jättefin återkoppling. Det där självförtroendet är visst inte så bra som man tror, jag tyckte den var ganska banal själv men men kraven är ju olika här i världen och kravet på att dem ska hålla typ GP kvalitet kanske är högt ställt, man har ju trots allt inte 4 års journalist utbildning (tack och lov)

Jag har nu gett mig i kast med nästa uppgift som är ett radioprogram om pedagogisk dokumentation. Ska innehålla en intervju, musik, och ljudeffekter och vara mixad som ett riktigt radioprogram...för att bli godkänd ska det vara en väl avvägd blandning av underhållning och fakta och dessutom krav på en trevlig radioröst...hallå liksom hur fixar man en sån? Sen får man inte intervjua nån annan utan ska intervjua sig själv...ja det blir en utmaning, Nu har jag skrivit manus som är jätte bra...eller inte, vad ska man säga när man intervjuar sig själv... det här blir en utmaning som vanligt.

Jag fick en bra ide om hur jag ska göra filmuppgiften också. Jag filmar i iMovie och klipper ihop projekt delarna i moviemaker...det blir nog sket bra... eller inte vi får se.

Imorgon blir ännu en spännande dag med massor att göra. Först kommer hovis för sista skoningen innan det är sommarlov för hästandet. Karin kommer och fikar frukost på altanen och jag ska till jobbet för att stämma av med IT-gruppen innan vi ska lasta och ta med Fabbe till PRK. Det får bli en slapp kväll tror jag så man orkar plugga i helgen också.

onsdag 9 maj 2012

glad

Ganska så glad helt utan anledning. Ungarna på jobbet är nog ganska stor del idag. Inte så att det var speciellt roligt, men alla skrattar så mysigt att det är svårt att inte bli lycklig. Jobbade sent och var glad hela dagen. Märkligt. Undrar om man kan ha bakvänd PMS?

Jag har gjort en film i imovie för ipad på jobbet och den blev väldigt bra. Nu funderar jag på om den skulle kunna vara en del i min sista examinations uppgift för min kurs...den ska visserligen handla om dokumentation med hjälp av pluttra så jag får se hur jag ska komma runde det problemet...det gäller ju att jobba så lite som möjligt för så mycket som möjligt...

För övrigt fick jag ett sms från en kvinna på Lexby ridklubb som undrade om jag ville komma på centrerad ridning lektion redan i morgon, nu funkar det inte för jag jobbar sent men jag blev väldigt glad att någon ville ta sig tiden att hitta mitt nummer för att kontakta mig. Jag hade pratat med henne när Nattis tävlade där och sa  att jag var intresserad att komma nästa termin. Känns gott i hjärtat att hon hörde av sig.

tisdag 8 maj 2012

träningsvärk

Det började redan i söndags efter att ha fixat med baklämmen på transporten...det tar väldigt mycket på bakarmarna eller gäddhänget som man säger. Sen gick jag direkt hem och jobbade i trädgården med altanen. Igår hade vi stallet så då åkte jag först hem, lagade middag lite snabbt innan vi åkte upp för att mocka, bära och släpa. Dottern tog en barbacka tur medan jag jobbade...Olika lotter helt klart. Väl hemma var klockan bara åtta och det var riktigt härligt vårväder. Jag sådde morötter, rödbetor, mangold och ringblommor. Efter att ha krattat jordbäddarna...som sagt armar, rygg och bål...

Nattis och jag satt ute i vårt tält/paviljong och myste till tio innan vi gick och la oss. Idag var det fullt ös på jobbet. Först en vanlig arbetsdag, sen en utbildning i hjärt- och lungräddning. Amy frågade om jag ville rida lektion idag igen så direkt efter jobbet var det till att skynda sig upp och ta in Fabian. Vi hade ett helt lyriskt bra ridpass idag igen! Det börjar verkligen kännas som om vi kommer någonstans med ridningen nu. Han fattar vad jag vill och jag vågar lita på att jag gör rätt. Idag gick han i bra form det mesta och vi fick till och med igång både traven och galoppen...Själv fick jag använda magmusklerna så det blev mjölksyra i dem... Nu är det bara precis en månad kvar innan vi ska lämna tillbaka och för varje dag som går blir jag gladare över beslutet att hämta hem honom i augusti...Och om jag får rida tre dagar i veckan nästa år hoppas jag att det går lite fortare att få fason på honom då:)

Nu sitter jag efter en kopp te på altanen med terassvärmare och filtar och har träningsvärk...det ska bli skönt att sträcka ut sig en stund:)

söndag 6 maj 2012

TYP FÄRDIGT!

den takhängda konstruktionen verkar fungera över förväntan...nu saknas bara myggnätstak för att hålla rummet insektsfritt för allas trevnad:) väldigt nöjd med den här dagen faktiskt!



På tävling!

Tänk att man sitter och skriver en så sak bara. Nattis ville gärna tävla lite mer med Fabbe innan det är dags att lämna tillbaka honom för säsongen. Hittade en clear round på Lexby som verkade lagom svår. Med lagom svår syftar jag kanske mer på parkeringsmöjligheter med transporten än höjden på hindren eftersom jag tack och lov slipper sitta på när det hoppas:) Vi fick gå upp ganska tidigt i morse för vi hade stallet också som jag fixade när Nattis snyggade till Fabbe.  Jag var av någon anledning ganska trött och lätt bakrusig efter att ha delat en flaska bubbel med Helena. Väldigt gott var det och promenaden hem runt ett gjorde gott. Annars vete fåglarna hur bra det gått idag!







Lastningen är verkligen inget problem längre. Han går så snällt på transporten och idag stod han dessutom alldeles lugnt på både innan vi åkte och när vi kom fram till tävlingsplatsen. Det var verkligen världens trevligast klubb vi hamnade på. Det var inte så många tävlande och bara vi som kom med transport. Fabbe uppförde sig exemplariskt och var helt lugn till och med när snabbtågen dundrade förbi! Nattis skrittade fram med några tjejer som frågade om de skulle visa vägen och jag stod och pratade med massor av folk som alla tyckte att Fabian var väldigt väldigt fin! Ridningen gick ju också bra fast efter att ha ridit 40 och fått rosett fick hon syn på hinderhöjden när det blev 50 cm. Lite nervös var hon nog men det gick ännu bättre på 50 och en rosett till blev det innan vi lastade och åkte hem.

Jag hade ställt mig på vägen och när det var dags skulle jag backa rakt bak ca 30 meter innan vi lastade på. En trevlig man hjälpte till så jag fattade hur jag skulle göra utan att köra ner i diket. Inte en överlägsen blick från vare sig publik eller runtstående...alla bara hejade på! Juste ställe, och de hoppades att vi ville komma tillbaka. Det vill vi gärna. Jag ska se om jag inte ska försöka haka på när de kör centrerad ridning nästa år. De har en tjej som kommer dit som är jätteduktig och man var sååå välkommen! Riktigt glad blir man. Ännu gladare blev jag när jag lyckades vända runt transporten på stallplan och backa den på plats på första försöket idag...tog bara tio minuter, sist höll jag på i över en halvtimme så kanske kanske att man kommer att lära sig det där tillslut....

Nu sitter jag och myser i min nya soffa som är på plats och väntar på att tak konstruktionen ska torka. det var inte alls så bra som jag trott, utan en ganska katastrofal byggnation. Jag har nu reviderat min plan och ska satsa på att ha den hängd från taket och endast ha hörnstolparna som stöd...många svordomar har jag hunnit i eftermiddag...