Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 19 februari 2011

det är kul med hästarna ivarjefall...

Om man ska glädja sig åt de små sakerna i livet så är det väl hästarna just nu... Igår visade Tabasco sin bästa och sämsta sida under samma ridpass. vi har kommit igång lite grann nu och padocken är riktigt fin att rida i för tillfället. Det gäller att passa på! Jag började öka traven lite i tisdags och la in lite galopp. det gick ju ganska lugnt och fint med bara lite ruffs i fattningarna. Fast mycket till galopp var det ju inte, onsdagen blev det lite mer...vila på torsdag och så skulle Dottern få rida lite om han var lugn i fredags. Och det gick jättebra. Jag hade lina på för säkerhetsskull men han skötte sig i både skritt och trav så hon ville galoppera lite för att känna hur det känns och det gick ju fint det med. Stora pluspoäng! Och så red jag och det var bästa passet på hela vintern. Sen ville Dottern igen men då tyckte Tabasco att han jobbat färdigt och började bråka! Så det var ju bara att sitta upp igen och vinna den fighten. Vi slogs i en kvart...Han bockade och drog och ruffsade runt i hela padocken som en toke!. Dottern sa förvånat att hon inte trode att hennes Mor kunde bli arg och "SVÄRA" på en häst så där;) Sen blev det så fint så fint i slutet så. Riktigt nöjd var jag men ja ä lite förvånad över den sidan av honom. Han är ju ändå 26 år och borde ha vett att spara sig lite. fast det är klart...jag bad ju honom titta åt vänster igen...

Vi var på S.O.P èn igår. Där säljer de allt möjligt...skade partier och annat. Just nu hade de hästsport saker så vi var där för att se vad de hade innan jaga köper nåt dyrt på horseshowen på fredag. Jag fick tag på en körpisk och en budget gjord! istället för 3000:- blev det 150! JA det är ju inte riktigt samma kvallitet då förstås men jag provade idag och det funkade hjälpligt även om jag behöver bättre tömmar är nylon linan jag tog idag och om jag köper en kortare gjorddel och nån sorts antiglid vojlok så räcker det för de behov jag har just nu... så det blev riktigt kul idag med.
Det var ju ännu en fantastisk vinter dag idag, även om det var mycket kallt när jag åkte till Råda i morse Ned var riktigt kul idag med, Lollo sa att han var den fräckaste hästen idag! riktigt kul att få till den lilla pållen och att hon ger så mycket beröm. Kanske har man kommit över den där tröskeln som jag kämpat med under sista två åren?

Jag känner mig inte alls rädd längre ens när Tabasco studsar runt så där...Fast skulle det vara en annan häst skulle jag nog inte var lika tuff!

Så hästarna är riktigt roliga just nu...Dottern red hopplektion igår och konstaterade att hon nog inte ska satsa på hoppning i framtiden...Det kan man kanske förstå när de har såna ponnys att träna på:)


Hade en trevlig kväll hos en kollega igår men lite trist att inte kunna dricka vin till maten men fredagar är tidigt i säng dagar dels för att jag går upp tidigt på lördag men mest för att jag är så trött efter stalldagen...inte så konstigt kanske...det får bli ett glas som kompensation ikväll:)

torsdag 17 februari 2011

Men vad jag inte kan!

Jätte sur blir jag när jag inte kan...så det kryper i hela kroppen. Av någon anledning sprider sig också illamåendet i kroppen också. Jag hoppas det är ett mentalt illamående så det inte finns nån virus eller så. Fast i ärlighetens namn har jag mått rätt illa hela veckan så det sitter nog mer i knoppen än kroppen.

Vad jag inte kan? Utav alla saker jag inte kan är det bara det jag vill göra just nu som faktiskt är ett problem, det andra kan jag ju strunta i...Jag har dock ett vackert ekgolv som legat i sina lådor sen strax innan jul och väntat på att bli utlagt i sovrummet. Och jag kan inte! Nu har jag slitit och försökt i flera timmar och det vill helt enkelt inte samarbeta med mig. Jag är för svag för att slå ihop det från kortsidorna så att springorna försvinner och de långa bitarna vill inte riktigt passa ihop hur jag än försöker lirka...Inte ens ett par väl utvalda svordommar hjälpte! Nej nu är jag riktigt riktigt sur och besviken.

Jag vet att jag inte har tummen mitt i handen för det är fjärde klickgolvet jag lägger i huset. Skillnaden är attt det här är "äkta" parkett och inte laminat. Kanske är det svårare för att trät är levande och ojämnt? Det är min teori just nu...Det kan ju också vara så att jag blivit mycket svagare på två tre år sen jag gjorde det hela sist. Man har ju hunnit fylla 40 sen dess och dessutom dragit på sig nackskada som försvagar kroppen. Men jag TROR faktiskt inte att det är så, jag tror helt enkelt att skitgolvet ska läggas av en fackman eller så...kanske en snygg snickare i blåställ? hallå? vart är du?... och tar du betalt i hallonsylt?

Mest besviken blir jag över att jag när jag äntligen städat undan flyttat saker och sett framför mig hur fint det ska bli om några dagar...med nya sängen och påslakanen...Liten lilleskutt tår skvätter ur ögonvrån.

Vi såg Toystory 3 i går. Grät nästan i slutet när pojken gav bort sina leksaker innan han åkte till college. Undrar om det inte är lite virus i kroppen? Det är inte helt normalt att gråta till humoristiska barnfilmer, tror jag...Och dockan var såååå läskig! Nästan exorsisten varning! Frågade barnen på jobbet om de sett den och några hade det...den var varken läskig eller sorglig i deras ögon..hmmmm dags för självreflektion kanske?

I morgon är det fredag och jag har lovat Dottern att åka på sportlovsutflykt nån stans. Det blir tidigt upp och rida på morgonen för att hinna det så det är väl bäst att lyssna på den där känslan i kroppen som skriker SOVA!!!!

onsdag 16 februari 2011

hua sicket väder...

Och i detta har man alltså varit ute och busat med hästen en timme. Underlaget är fortfarande bra så vi jobbade vidare under lite stökigare former...Kanske för att det blåser, kanske för att det snöar men troligen mest för att Hästen är lat och ryttaren helt otroligt ur kondition. Men han var duktig idag med. Mest Jobbar vi på att kunna gå på böjtspår igen, det verkar helt omöjligt att titta åt vänster för tillfället och galoppen är helt hopplös, blir mest bocksprång och tokgalopp i sidled! Blev riktigt arg faktiskt :/ Men sen blev det lite bättre...och så gnäggar han mjukt när jag suttit av för att säga att nu kommer väl godiset? Det gör det...Hästar är enkla.

Arbetsledare är inte så enkla. Känner ett visst tryck att byta inriktning på min arbetsinsats...jag är verkligen inte världens mest flexibla i vissa lägen, jag gillar att själv bestämma vad jag ska göra och när. Jag kan nästan känna hur håren ställer sig i nacken när jag känner mig pressad. Nåväl jag känner mig själv rätt bra vilket är bra så jag kommer nog fram till vad jag vill göra men till dess får man väl leva med lite funderingar...

tisdag 15 februari 2011

Äntligen!!!

Efter ett intressant men inte helt bekväm "Löneprestationsutvärderingssamtal" var jag ganska trött i huvudet och full med nya tankar och funderingar...vad ska man göra med livet liksom? Nytt jobb? Nöjd? Utmaningar? Trygghet? Jag har inte riktigt koll på hur jag själv känner och tänker inför förändringar i framtiden. Man hade ju hoppats på att det skulle vara enklare när man fyllt 40...

Gissa om det var svårt att röra sig i morse?! Fast märkligt nog vaknade jag kl 6 utvilad men kunde ligga kvar i sängen till sju så det var kanske inte så dumt att trötta ut kroppen ändå! För att späda på det hela tog jag ett riktigt rejält ridpass på Tabasco. ÄNTLIGEN! Padocken var mer än ridbar för första gången på evigheter. Har tröttnat lite på att traggla runt på fyrkantsspåret med 20 cm isvallar att balansera mellan på Karis lycka. Vi hade riktigt bra fäste i underlaget som var helt perfekt. Helt plant och stabilt underst och över det ett lager packad med mjuk snö att röra sig på! Eftersom det var uppskottat av en traktor var det tillräckligt med plats gör att göra både vändningar och sidvärtsrörelser. Vi fick till en hel del trav i bra form och några katastrofalt dåliga galopper i fyrtakt ;) Det märktes att det saknades både muskler och kondition, inte bara hos hästen...Jag flämtade som en bälg effter bara några varv och orkade bara inte hålla igång. Fast sen gick det plötsligt lite välfort när Pålle tyckte det var nog med "ARBETE" Ett par bocksprång senare satt jag som vinnare i en riktigt fin galopp... Sen orkade vi inte mer och njöt av att ha användt kroppen idag med.

Nu ser jag fram emot en god fisksopp/gryta och lite TV soffa. Det blev en ganska bra dag trots allt.

måndag 14 februari 2011

YOGA

photo by true2source

Det här är inte mitt sinnliga tillstånd under De flesta yoga pass, även om jag skulle önska att det var det..

Jag har nu lyckats ta mig till träningshallen två måndagar och två små onsdagar på en månad. Kanske hade det varit lättare för mig om jag hunnit/orkat ta mig dit så många gånger på en vecka. Men eftersom det istort sett krävts en lyftkran för att få upp mig ur sängen på morgonen tänker jag att det räcker med en gång i veckan.

Efter kvällens pass tror jag att det räcker med en gång i månaden!

Min söta rara och ödmjuka yoga instruktör är i thailand och har övergivit sin stackars grupp till Vikarier. Förra måndagen var jag lite orolig för måndags lektionen är 75 minuter. Men det passet var så härligt.
Idag var jag så laddad men dagens instruktör hade mer muskler än nån annan i rummet. Efter första halvtimmen hade jag mjölksyra i låren och benen skakade som asplöv. Men man vill ju inte vara vek! SÅ man kämpar lite till och lite till...Sen inser man att det är helt galet. Hälften av deltagarna i rummet har gett upp och ligger i "barnet" några kämpar på...två står och tittar storögt och när lilla instruktören säger att deft är dags för tredje krigaren skakar de flesta på huvudet och står och tittar...nån enstaka försöker ett tag...jag lägger mig i barnet och tänker att nån måtta får det vara! Inte ens den mest meditativa tanke hjälper i det läget...men nästa gång! Då...

söndag 13 februari 2011

Dagen efter?

Kan man bli det utan att dricka något? I så fall är jag absolut det idag. trött och lätt illamående...Träffade min syster och skulle shoppa lite. Tittade på en tömkörnings gjord för 3000 kr på hööks och en för nästan 500...Jag ser absolut att den ena är bättre än den andra men för mina husbehov bestämde jag mig för att inte köpa nån! Får rådfråga kära Amy innan jag gör något alls. Så vi handlade två rör med bomulls rondeller, smink borttagning och en deo på rusta istället för 100 kr. och så tittade vi på kläder som vi inte köpte av samma skäl som tidigare...husbehov. Finns inget!

Vi fikade istället och blev sittande i soffan på café grafitti i K-huset i kållered. Soffan där känns som ett vardagsrum och plötsligt fann vi oss i samtal om livet och döden, sorg och bekymmer och en del små glädjeämnen också förstås. Vi konstaterade att livet onekligen har en solkig kant som påminner om gammal snö i storstaden till och från. Inte helt lätt att alltid vara lyckad, lycklig och vacker...faktiskt ganska svårt till och från, Då är det skönt att ha vänner och en syster och en familj med för alldel :)

Träffade två goda vänner i går och åt middag och satt och pratade till efter tolv innan jag körde hem oss från Härrydaskogarna. Jag är ganska säker på att min känsla av dagen efter är psykisk men det ska bli himla skönt att krypa upp i soffan med en bra film och Lilla Maken. Barnen har sportlov och sover över hos vänner så vi har kvällen för oss själva...