Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

tisdag 17 december 2013

Sådär

Japp då var det klart. Eller ja inte riktigt men nu får jag sätta mig ner och fundera...är det klart? I varje fall har jag packat en väska full med saker och lite kläder. Och ett par underbyxor i handbagaget. Vi behöver städa lite för husgästerna som ska passa huset, vill ju inte att de ska vantrivas här. Så katterna blir väl omhändertagna men marsvinen får inte bo hemma, det räckte med katter, kanin och matlådorna som kommer till dörren och måste tas om hand. Marsvinen fick i varje fall klorna klippta, tänderna kollade och så blev de vägda...på gränsen till övervikt båda två, trots att de nästan bara får Hö och grönsaker...men för övrigt var de i finfin form. De ska bo hos Emma och bli kramade och pysslade med av pojkarna. 

Jag har städat ut stallskåpet på onödigheter så att Ida kommer åt. Skötselråd om alla djuren är skrivna, telefonnummer antecknade för akutlägen och jag tror all mat är packad och förberedd så att alla djur får vad de ska ha. Tänk om man hade en hel bondgård?!  Nåväl när jag väl flyttat ut på landet och har mina hönor och mina hästar och min lilla hund (utöver de få små husdjur vi har nu) så kommer vi ändå inte ha råd att resa bort. I varje fall väldigt skönt att huset inte står tomt... Och att Fabian blir riden. 

Jag har så snälla arbetskamrater så jag fick kommpa lite tid jag gjort för mycket, eller kommer göra för mycket under vår terminen i dag så jag han till kloklipparen. Det var väldigt skönt för jag var ändå sent hemma för att fixa middagen. Idag blev det soppa på det som fanns i skåpet. Jordärtsskocka, potatis, purjolök... Vitt vin och buljong och lite grädde. Sen grönkål och bacon i botten av skålen och ösa över den goda släta lena soppan....mums. Jag måste säga att jag är en fena på att laga soppa på udda matvaror. Kajsa Warg har inget att komma med där inte...

Nu ska jag njuta av att väskan är halvt packad och i morgon är det bara att gå upp tidigt och rida och stämma av det sista med Ida. Sen hem och duscha, åka till massören, stanna till på Apoteket om jag hinner för jag är naturligtvis på väg att bli förkyld. Slår sällan fel...så fort det vankas ledighet blir jag risig. Aldrig att man får vara lite sjukskriven när man ska jobba utan så fort man ska vila. Hur kommer det sig? Andra blir ju sjuka även när de inte har semester... Orättvist (men ganska billigt för jag tror bara jag haft två,tre sjukdagar på se sista fem åren.) och så ska jag visst hinna hämta ett paket klockan fyra och sen äta något? Innan det är dags att lämna marsvinen och hämta mamma. 

Sista ridpasset för Natta gick bra. Det blev ett hopppass så jag var tvungen att åka dit en sväng idag också. Vi har sett vår drömponny på hästnet. Nu har jag skickat ett mail och visat intresse men inte fått svar på två dagar. Vi är lite nojjiga för vi är ganska säkra på att det är vår ponny vi sett. De säljer bara till garanterat gott hem...tänk om de inte vill sälja till oss?! Men visst är det så att jag ska få en häst i födelsedagspresent? Så den 21:e borde det bara klart.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar