Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

tisdag 5 juli 2011

Första skörden

Det har vuxit så det knakar de sista veckorna. Juni var varm även om det inte var soligt hela tiden. Jag var ju sent ute med planteringen i år eftersom jag väntade på det nya taket men oj så det växer nu! I växthuset är tomaterna redan på gång, gröna små kart och en del ganska stora men ska vi prata om storlek är det GURKA! jag köpte två plantor av något som heter mini gurka och ska plockas när de är mellan 10 och 15 centimeter. De är i den storleken redan och jag har skördat sex gurkor redan. Goda är de också...söta och krispiga. Om de fortsätter att mogna i den takt de gör nu kommer vi äta gurkor tills de växer ur öronen på oss. Och sen har jag dessutom två slanggurkor som är lera meter höga med blommor över allt! De verkar lite kinkigare i växten men förhoppningsvis blir det massor av gurka även där. Det gul/gröna som ligger i korgen är mangold. Jag tittade på köksträdgården i Gunnebo och deras mangold var bara halva storleken!



Första skörden blev en varm mangold,svamp och lök blandning till riset och persiljan hamnade på lövbiffar som smakade utsökt till. Jag älskar att äta det jag odlat, det blir en mycket tillfredsställande smak.


Vi har förövrigt varit en sväng på HÖÖKS och köpt en helt ny skötlåda för ryktsakerna. Sonen och jag år lunch på Subway och sen var det en kopp the under honungsrosen. Sammalagt en helt godkänd ledig dag. Att jag straffas för det när jag måste vara ensam sen och ta hand om husets alla barn i morgon när jag brukar vara tidig är något jag försöker inte tänka på.

Jag försöker heller inte tänka på att Sonen reser i morgon. Kommer sakna honom massor, jag är ju på semester och har inget annat att göra än att sitta hemma och sakna. Fast nu är jag ju tillfälligt "addad" på FB så om han nu har tillgång till Internet nån gång så kanskle jag kan se honom där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar