Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

tisdag 5 april 2011

Oj vilken dag...

Jobbet gick ju ok idag med så klart och jag laddade redan på morgonen för första stalldagen på en vecka. Oj så jag saknat min guldhäst och idag kändes också ryggen såpass bra att jag såg fram emot att skritta en stund och kanske jogga lite lättridning. Tyvärr började ju regnet hälla ner och stormen tog i från väst eller öst eller vart nu vindar kommer i från. Jag insåg rätt snart att det inte var rätt läge för ridning ensam i padocken, åtminstone om man vill sitta tryggt i sadeln.


Istället tänkte jag tömköra lite men när jag kom upp i hagen var Tabascos ben helt blodigt! Ja gissa om jag blev lite orolig. Efter att ha tvättat bort allt blod såg jag att det var en 5 cm lång glipa på insidan av frambenet och ett litet hål under knät. Min första tanke är att han gjort sig illa på rishögen som ligger i ett av hörnena i hagen (risk fyllt i mina ögon men hästarna verkar aldrig gå i närheten) Och det blöder fortfarande...jag börjar leta i minnet om vilka sår som behöver vetrinärbehandlas och kommer på att det nog är just små sticksår på knät som är värst av allt. Var finns då alla häst människor att rådfråga? Ja i New york och i Halmstad tex...Efter lite klurande fick jag ivarje fall tag på en vetrinär som bad mig mms a en bild och efter lite över läggande kom hon fram till att antingen är det inget och då behövs ingen verinär eller så får han feber och du får köra upp honom till klinik i Skara som har öppet till 21. Ehhh? Antingen eller?

Det visade sig att Tabasco gjort sig illa på en plaststolpe och ett strömlöst hagrep som någon satt upp runt en sjukhage till en av Ponnysarna. Ryktet säger att han stegrat sig mot Ponnyn och gått till anfall där den stått instängd och inte kommit bort (gamla oförätter hämnas eller som Loui skulle sagt...hämd är en rätt bäst serverad kall)  Under dagen hade Tabasco fått benet på en stolpe, rivit hagen och släppt ut sin kompis (inte bra för en fångponny som smaskat hösilage hela dagen) och på köpet slitit upp ett sår på sig själv. Alltså är risken för akut ledvätske punktering ganska låg och vi håller tumarna för att det inte är bakterier i såret utan att det läker utan antibiotika...
Så dagen har ägnats åt ett återkommande feber tempande ( ingen feber) sårtvättande och oroande. Än så länge verkar inte kliniken vara aktuell så nu ska jag duscha och krypa i säng. Förhoppningsvis är pålle pigg i morgon annars blir det väl att ta ledigt och vänta på vetrinären. Gissa vem som önskar sig en egen hästtransport med transportör och mekanisk hästlastare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar