Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 27 januari 2013

Laddar

Nu laddar jag för BETT och London med CIKT gruppen. Det blir tredje året i rad så nu börjar jag få lite kläm på det här med att resa i jobbet.
Prio ett: NÄTVERKA!
Prio två: försöka hitta nya spännande tekniklösningar för förskolan
Prio tre: gör inte slut på familjens pengar...

En följd att prio tre är alltså att det där med god mat och massa öl kommer väldigt långt ner i listan på saker att göra. I år blir vi borta länge och även på fritiden då vi åker hem på lördag morgon. Vi kommer därför ha lite tid för shopping på tisdag efter lunch. Det pratas om att några vill gå på musikal men jag vet inte jag... Mycket pengar och så brukar jag ju inte gå på musikal så ofta.

I går var jag på poesiafton hos Madde. Det brukar jag ju inte heller göra så ofta. Kanske att det redan är så att mitt nyårslöften börjar uppfylla sig själv. Jag kanske ska gå på musikal trots allt.

Poesiafton innebar i praktiken att sex gamla kollegor träffades, jag drack vin (och Madde) resten körde bil... Sen hade alla med sig minst en dikt. Fast några hade slarvat med hemläxan men de kunde klämma fram en dikt eller två trots det. Imponerad.
Mest imponerad blev jag när Maria gav en mycket djup analys av Pelle Plutt och sen läste den med helt gravallvarlig röst och största inlevelse. Att vi inte dog av skratt! Resten var faktiskt blandad kompott, allt från pretentiös finlyrik till julklappsrim.

Madde bjöd dessutom på snacks och fotmassge så kvällen kommer att gå till historien som en av de roligaste. Kom inte hem förrän efter ett så när klockan ringde för stalltjänst halv nio var jag inte helt säker på att det var det jag ville.

Jag och Ronja skrittade ut en timme i skogen. Det var ett tag sen jag fick sitta på, oftast får jag promenera och Nattis rider. Det var trevligt som omväxling. Underlaget är sådär...mycket gropigt och halt på sina ställen. Fabian var pigg och glad och verkades trivas. Vi blev skrämda av en flock orienterare som dök upp bakifrån och tänkte sig att de skulle kunna springa förbi...HerrMan blev ganska förskräckt. Fabian med men han lugnar ju sig väldigt snabbt. Håll i hästen fräste en vitblank typ till Ronja...jag försöker faktiskt svarade hon...(flicka på kanske 45 kg mot ponny på 450) ni kan gå förbi nu sa jag och då börjar idioterna springa precis framför hästen! Smart....haha! undrar hur man, även om man inte är hästintresserad, kan ha undgått att lära sig vissa naturliga fakta...spring inte från ett rovdjur, spring inte mot ett bytesdjur tex...stadsmänniskor är inte kloka någonstans även om de flyttat till partille för att "bo på landet mitt i stan". De vart nog mer rädda än hästarna än hästarna för dem, men man undrar hur de gör när de möter en älg eller kanske göteborgsvargen? kanske de lärde sig något på vägen...?

Vi höll oss varmare idag än i går för den kylan jag red i då gick genom märg och ben! Det borde vara förbjudet att kombinera blåst och minusgrader. Det kändes verkligen som att jag aldrig skulle kunna bli varm igen. Jag längtar så efter att få rida i mjuk paddock och solsken igen!

Jag har hunnit träffa mamsen, världens kortaste tur på Allum. Jag växlade pengar, vi tittade på kläder vi inte skulle köpa, tittade på en macka vi inte orkade köa för. Sen en tur till rusta där vi köpte schampo och toapapper innan vi åkte hem. Kul att ses en stund men ingen av oss var nog så sugna på att gå runt just då.

Jag borde packa. Jag har en jättesnygg väska som jag längtat efter att inviga! Dyr som satan och jag blir så besviken om den inte rymmer allt. Pass, pengar och ett oystercard. Annars har jag laddat ipaden med appar och inser att jag snart kommer hamna i eterskugga igen. Hur knäppt är inte det att åka på IT mässa och inte vara uppkopplad? Jäkla dyra skit abonnemang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar