Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 6 augusti 2011

nästan klar med vilandet

Helt utvilad ska man vara måndag morgon kl 7.30. Krasst förstår jag inte hur det ska gå till eller hur jag ska hinna med allt jag skulle ha hunnit innan semestern tog slut. Ja städa garderoben och så, som jag brukar göra en gång om året. Idag regnade det på morgonen och det kändes som en perfekt dag att ta itu med både det ena och det andra. Igår var i på Ullared Dottern och jag och vår hästdelar familj. Jag måste nog snart komma på några bra bloggnamn på dessa för de kommer nog att omnämnas helt regelbundet framöver. Vi köpte naturligtvis hästprylar, massor av hästprylar. Mest helt nödvändiga saker som sjukvårds väska med innehåll, täcken, träns och transportskydd...en hel del onödiga saker hamnade som vanligt i vagnen men Dottern fick en vinter overall att rida i och jag tror jag fyndade ett par ridbyxor. Två faktiskt men det ena var fleecefodrad och vind/vattentät ridbyxa som borde vara perfekt i höst för endast 500 spänn. När vi la ihop det hela visade det sig vara en mindre förmögenhet i vagnen men det upptäckte jag ju inte förrän allt passerat kassan.

Men det var betydligt mindre oroande än när jag skulle plocka in i skåpet väl hemkommen. Hur tänkte jag? Det var bara att riva ut innehållet i ridklädskåpet och göra om. Vid 12 tiden var jag nästan färdig och i morse satte jag upp sista krokarna. För att vara ett trångt skyffe under en trappa är jag ganska nöjd med organisationen.

Idag lyckades vi både få upp pilvindskydden och ta en shoppingtur till stadens marknader. Killarna från salix var här och lämnade två nya vindskydd igår eftersom två blev transportskadade. Det ena hade vi satt upp men ett stod på marken. Maken var oturligt och hämtade Sonen på flygplatsen när de kom och vi hade glömt montera ner det uppsatta. Det lämnade de snällt åt oss så nu har jag ett extra, visserligen trasigt, men gratis att fundera på vart det bäst passar...funderar på här...

eller nån annan plats som passar bättre.

Vi är i varje fall väldigt nöjda med vårt nya staket och hoppas att rådjuren tar en omväg. Jag vet att de lätt hoppar över om de vill men varför anstränga sig när grannens mat är lika god?

Jag gjorde dessutom ett par rikltigt bra fynd på kviberg och på ÖB. En stickad yllefilt (till Makens förskräckelse) för 170 kr och en lövkorg i pil för 100 (ny). Utöver det en höstkjol för en 20:a och fyra böcker till mig och fem till Dottern...för 35 spänn. Betydligt billigare är i går alltså!

Dessutom svor tanten som sålde filten att "alla" pengarna skulle hon ge till pensionären som stickar och stickar bara för att det är roligt , kanske ett par små ragggsockar till barnet nästa vecka? Helt i ull...uttalat på sjungande finlandssvenska... Den luktade ny-ull i varje fall... och kommer värma i hammocken hela vintern... Nämnde jag att jag köpte en el filt igår? Inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar