Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 17 maj 2013

Från vinter till högsommar

På bara ett par veckor kastade vi oss från strängaste vintern till högsommar värme. Det är underbart. För två veckor sedan blommade krokus och nu började häggen blomma. Man kan nästan misstänka att syrenen börjar i morgon...visst var det skomakaren som hade stängt mellan hägg och syren? Kort semester i år då...

Det måste ha varit minst 25 grader varmt idag och vi hade stängningsdag. Skönt för barnen med en dag ledigt men vi fick sitta inne och lyssna på varandras presentationer i ett fullständigt syrelöst rum. Vissa presentationer var värda besväret. Vår skulle ha varit bra men av någon anledning fick vi bara med en ursprungsfil på minnesstickan. Antingen la en kollega fel fil eller så har det blivit fel när jag sparat ner det. Typiskt när man ansträngt sig. Vi gjorde en bra presentation trots det men i stället för A kanske det blev ett C i betyg...nåväl vad gör det om hundra år och dessutom var ju innehållet i det vi sa detsamma.

I värmen när jag kom hem blev det snabbt ombyte till shorts och t-shirt. Gud vad skönt att fläkta benen...och låta vinden rufsa om hårsvallet på smalbenen. Kanske dags att se om man kan hitta den där lilla rakhyveln i badrummet? Det är för varmt att jobba  men jag vattnade lite och städade på altanen inför nästa helgs cykelfest. Vi har huvudrätten så det får bli att spåna på vad vi ska bjuda på...eftersom det ofta dyker upp folk vi inte känner vill man ju ha det lite extra fint. Inne är det ju inte mycket att göra men trädgården... jag menar att där finns det i varje fall en möjlighet att inte skämmas. Inne tja... Vad ska man säga? Vi skäms ju inte ändå!

Vi fixade lite, fick igång fontänen och lampan och pumpen hade mirakulöst överlevt vintern. Tyvärr har vi ( läs maken) kört över sladden till den andra pumpen med gräsklipparen så vattenfallet är tyst än så länge. Kanske till grodynglenas stora glädje för vad de växer fort! Nu simmar säkert flera hundra små svarta klot med svans runt i sörjan av gamla blad. Konstig nog luktar det inte illa och jag ser inga mygglarver alls! Inte heller sniglar verkar överdrivet aktiva ännu. Troligen har den kalla vintern och torra våren hållet antalet nere. Hoppas det håller i sig.

I morgon blir det åter igen trädgårdsarbete för hela slanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar