Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

tisdag 14 maj 2013

Hårdträning

Om jag fortsätter så här resten av året kommer jag vara i så fantastiskt god kondition! Tyvärr är livet lite uppdelat i olika faser. Påfas och avfas...nu är det alltså fysiskt på på alla sätt. 

Igår red Lisbeth ut Fabian så jag kunde med gott samvete skippa ridningen. Det var nog bra för nacken för det känns oroväckande mycket i nacke och ryggslut i dag med. Då är det ju bra att jobba i trädgården eller hur? Mån vill ju inte missa en dags muskelträning. Det blev till att hoppa in i byxorna direkt när jag kom hem (idag gick de att knäppa) och så ut och fixa. Jag skulle bara så lite men så bestämde jag att jag nog ville ha nya gångar i köksträdgården, i tegel. Så det blev till att bära sten. Jag fuskar lite eftersom jag odlar på olika bredd och ledd varje år. Det blir tjocka tidningen i botten och sen stenen direkt på. Det ser fint ut men framför allt håller det skorna rena när man vill skörda. 

Det tog ett tag så jag fick gå in och laga lite middag emellan och när jag gick ut igen passade byxorna inte. Jäkla korvar! Sen sådde jag mangold i ena bädden och satte ut mina pluggplantor. Hade hoppats på lite bättre rotning för det var gröna friska plantor som stack upp. Isbergssallat, koriander, persilja och dill såddes och täcktes med dubbel duk. Hoppas det håller sig varmt nu som de lovat så det håller sig levande. Så här sent har jag aldrig sått tidigare så jag hoppas att försommaren blir rekordvarm, då hinner kanske sådden ikapp sig.

Nu sitter jag i växthuset och lyssnar på fåglarna och trafiken på E20. Inte riktigt så jag tänkt mig men rätt som det är är det lite tyst. De onda grannarna har satt upp en barngunga, längst ner i sin trädgård närmast mig så snart framstår väl bilarna som rena rama tystnaden.

Nu tror jag att jag ska gå in och avkräva dottern på en utlovad massage. I helgen var jag ju världens bästa mamma så jag förtjänade en jätteskön massage. Nu kan ju det svänga ganska fort hos tonåringar men om jag ser riktigt ynklig ut och skyller på hennes ponny...för trädgårdsarbete är ju bara nyttigt för kroppen eller hur?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar