Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 9 oktober 2014

Lite gladare igen

Kanske att jag helt enkelt börjar bli lite lite mindre sjuk? Ivarje fall var det en riktigt bra dag på jobbet. Vi var i skogen och plockade sniglar. Massor av sniglar. Uppgiften var att hitta så många olika sorter vi kunde. Det blev snäckor, mördarsniglar och en åkersnigel. På förskolan filmade vi och sorterade efter form och färg. Vi gjorde stapeldiagram och fick in massor av de naturvetenskap och matematik. Lyckades dessutom dokumentera det hela och kände mig så närvarande. Det är så en dag ska kännas på jobbet.

Jag ringde på en svindyr transport på väg hem. Ska titta på den i helgen. Egentligen har jag inte råd, ens om vi får sålt den gamla transporten, mina sadlar och skjortan på ryggen. Men jag vågar inte köra min enkelaxlade på hala vintervägar längre. En Böckman eller en cheval är vad vi ska välja mellan. Om de finns kvar i helgen vill säga.

Stalltjänsen gick smidigt idag. Nattis hade mockat och börjat med maten. Jag fixade torven i Mannes Box, krattade och sopade och hjälpte till med maten. Det var mest hon som jobbade idag. Sen red hon och idag var det inga bekymmer alls. Han gick bättre än på länge med god energi, lite springigt som vanligt efter galopperna men med tanke på att han vilar igår och jag bara skrittade en stund i tisdags skötte han sig väl. Har en känsla av att han även utmanar lite i flocken just nu, det är lite sår på honom här och var och jag har förstått att andra hästar har sår med. Tråkigt men det är väl en fas hoppas jag. Kanske att han är hungrig som några tror men med tanke på hur tjock han har blivit får han nog leva med den hungern...förhoppningsvis kommer det snart halm att fylla nätet med så han slimmar till sig lite. Svårt när alla står på fri tillgång i stallet och vår skulle behöva begränsas... Det var samma med Fabbe men eftersom han var så rund i sig störde det inte lika mycket.

I morgon jobbar jag sent så då ska Nattis rida igen. Och på lördag är det hoppträning på prk. Jag rider på söndag och hoppas på vackert väder då! Nästa tisdag ska vi åka till Kungsbacka på besök på gymnasie skola där. Nattis planerar att söka in på ridgymnasiet och ta med sig Manne. Då blir jag hästlös så jag kan väl lika väl vänja mig. Och eftersom hon ändå rider honom så bra är det kanske bäst för alla inblandade?  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar