Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

måndag 27 oktober 2014

Måndag, en lärorik sådan...


Idag hade vi stängningsdag och något som vi i kommunen kallar lärorikt. Från början med en hint om att lära IKT men nu lärande över lag. Der är en del av den lärande organisation vi eftersträvar där kollegialt lärande är en huvudpunkt. Idag fick alltså alla pedagoger i kommunen möjlighet att lära av kollegor och varandra i olika situationer. Förskolorna hade dessutom en storföreläsning om ikt i förskolan. Den hade jag sett fram emot att se!  Det fick jag tyvärr inte möjlighet till då jag i fredags blev ombedd att ställa upp som värdinna i en av salarna och hålla i två edcamps. 

Lite stressad blev jag allt över att plötsligt ställa om från att hinna förbereda mina egna två föreläsningar  till att ha en större organiserande roll under dagen. Söndagen ägnade jag alltså till största delen till att läsa all information som fanns om dagens program och läsa på lite om vad en edcamp är och hur det bör gå till. Jag har tack och lov deltagit i några edcamps under ses senaste året så lite förförståelse hade jag. 

Om någon undrar känner jag mig väldigt flexibel. Lite besviken kanske över missad föreläsning och lite full i skratt över att vara både värdinna, hälsa välkommen för att sen gå direkt in i rollen som seminariehållare till att strax vara edcamp organisatör och tillbaka till seminariehållare och sen avslutande värdinna igen. Det gick ju ganska bra tror jag. Jag hade hjälp av en mycket trevlig och kompetent tjej som delade på föredragen med mig. Skönt att vara två. Det var en extremt stressig dag dock och när jag satte mig i bilen kände jag mig  där tom och nästan lite ledsen som man kan bli när man gett allt och ändå undrade om det räckte till? Det var skönt att komma hem och faktiskt sitta i en soffa en stund. Det hör inte till vanligheterna och det är ingen ide att bli van vid det.

Igår red jag en kortis i paddocken, det blåste verkligen så andan for ut ur kroppen! Jag hade sällskap i paddocken av en ponny till så vi klarade oss utan missöden. Kanske till och med kan säga att vi fick till lite trevlig motionsridning?  En avslappnad lösgjord häst kan man ju nästan inte förvänta sig under hösten när regnet piskar in som nålar från sidan. Hur gör alla? Önskar ett ridhus väldigt mycket just nu faktiskt för det är inte lätt att hålla en häst i god form när den inte riktigt är väderbeständig...lyckas verligen alla tävlingsryttare att arbeta sina känsliga dressyrhästar i storm utomhus eller är det så att det är ridhus som gäller? Där hade jag behövt lite tips faktiskt! Ridningen just nu är ju effektivt arbete i form för att hålla koncentrationen på mig och inte på fallande träd i skogen...mycket spänt till och från och påminnelser med skänkel och hand...inte helt harmonisk ridning alltså...

Resten av veckan får Nattis rida, i morgon ska vi till Varberg för att besöka ridgymnasium nummer tre...hoppas de tar slut snart för det är så jobbigt att aldrig få vara hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar