Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 19 januari 2014

Söndagsångest.

Japp. Som vanligt kommer den gnagande fram emot eftermiddagen, känslan av att helgen går för fort och är det verkligen, verkligen redan dags att ställa om till arbete? Inte har man gjort allt det där man skulle heller. Turligt nog hade jag inte tagit fram julpynt i större utsträckning så det han jag ta ner. Eller jag förresten...nattis fastnade i gardinen och drog ner hela gardinstången så julgardinerna ramlade av. Så var det avklarat. I stallet fick jag ner granriset så nu är julen officiellt slut. Sket i att sätta upp nya gardiner utan sträcker mig till att slänga ner röda saker i en låda så får vi se nästa helg om jag vill engagera mig i att tvätta fönster och hänga upp nya gardiner. Känner jag mig själv kan det dock dröja innan jag får tummen ur.

Jag har ju viktigare saker att tänka på. Som att kela med dotterns utsöta marsvin. Det är faktiskt väldigt viktigt att vuxna engsgerar sig i sina barns intressen. Dessutom är ju husdjur man köper till barnen föräldrarnas ansvar...därför låg jag en halvtimme på soffan och gosade med Björn och Benny, bara därför.




På morgonen vaknar jag fortfarande före klockan men inte okristligt tidigt. Idag runt åtta. Åt frukost med mig själv och katterna innan jag åkte till stallet. Solen sken och bortsett från att det blåste lite var det fantastiskt skönt. Jag red en kort stund kanske 45 minuter. Idag med enhandsfattning och övade på att gå på en liten serpentin med volter i bågarna i skritt och trav. Fabian gick lika bra som tidigare i veckan men jag hade satt på mig fel ridunderkläder så nån galopp var inte att tala om...det behövs en betydligt stabilare sport-bh än den jag hade för det;)  Dessutom måste jag säga att det är inte mer än rätt att Fabian får ett kortare pass när han jobbat är rätt från start. 

Jag skulle ju hinna kratta i paddocken så att Britt kunde sladda också. Det gjorde jag och dessutom la jag på två säckar salt på volten för att den ska hålla sig fortsatt fin trots att det ska bli kallare i veckan. När jag var klar med det kom Thea, Mats och Nattis upp till stallet. De skulle fota hästarna på Karis lycka i solen så Fabian fick komma in igen. Det blev en kort skritt tur i skogen också så jag och Mats fick en liten solig eftermiddags promenad. Lite tur att jag red ett lätt pass nu när han fick gå två gånger...

Det tar ju lite tid det där med att hänga i stallet men oftast tycker jag att det ger så stor livskvalitet. På onsdag ska Nattis och Fabian följa med på provlektion i Alingsås. Det ska bli spännande att se om de platsar in i hoppgruppen och får vara med. I så fall kommer onsdagskvällarna vara bokade framöver. Tror inte man är hemma förrän elva på kvällen de dagarn så då kan jag ju vara lite extra tacksam för sovmorgon på torsdagar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar