Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 7 september 2014

Hostan rister

Jag mår faktiskt lite bättre idag trots allt. Sov gott hela natten eller fram till sex då jag vaknade av hostan. Lite tröttsamt men jag har ingen feber och orkar stå upprätt trots arbetsinsatsen igår. Det stärker min hypotes om att lite hårt arbete aldrig dödat någon... Eller nåt åt det hållet, träningsvärk har jag i varje fall men den har också blivit bättre med dagens kroppsarbete.

Idag krattade vi först paddocken innan vi lastade Manolito och åkte till Ryggebol för en Sannaträning. Vår fromma förhoppning är att vi kanske kan få åka till PRK och vara med på Sanna träning dä när det passar. Det är i varje fall 20 minuter skillnad i tid varje väg. Men idag skulle Sanna hjälpa Nattis att komma underfund med det här nya han lagt sig till med. Efter att ha varit i vår ägo sex månader och skött sig exemplariskt på träningar och hoppat över 110 cm med dottern utan tvekan vill han plötsligt stanna på hinder. Tävlingen för någon vecka sen blev ju antiklimax. Träningen i onsdags började lika men slutade jättebra.

Idag hade Sanna lagt upp träningen som en framhoppning och sen direkt på en bana unt 70 cm. För att se var problemet ligger...och han visade det på fösta hindret direkt. Stannade och stannade på alla nya hinder, långt i från också och bråkade mot skänkeln som bara den! Nattis är för snäll mot honom och han har insett att han kommer undan med det. Men efter att fått lite instruktioner om hu hårt hon kan trycka med sporren för att få honom att respektera skänkel och spö bakom om han stannar så fick hon kanon fin fart på hästen som plötsligt hoppar som han brukar. Det blir till att lägga lite tid på lydnadsträning framöver tror jag.
Hon var VÄLDIGT nöjd med lektionen och det var klart värt de extra slantarna att åka.
Roligt också att hon och Nicole som red tillsammans några gånger på sommarbetet fick rida igen. Väldigt lättsam och trevlig familj. De skulle man få till vårt stall, men det går ju inte.

Vi skyndade oss att fixa resten i stallet för jag ville hem och äta lunch och titta på VM hoppningen. Spännande med trist utgång...Skönt att ligga på soffan och vila lite åtminstone. Nu väntar god lammstek med rödbetor och bönor från trädgården och en skön kväll.

Bilder från träningen idag.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar