Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 9 oktober 2011

rekord

Jag har nog satt rekord i världens minsta nätmelon. Insekterna var inte alls intresserade av att pollinera den under sommaren så min melon var en vacker uppsättning blad. Idag var det kallt och ruggigt och jag insåg att det var bäst matt röja ut ur växthuset. Fast först sov jag alldeles för länge innan jag och maken hade "date" på allum. Inköp av lite barnkläder och julklappar och en fika på le pain. Trevligt värre fast sen var ju klockan fyra innan jag kom ut i trädgården så det blev inte så mycket gjort.

Fast lika väl det kanske för jag har så ont i kroppen att det är löjligt...behöver onekligen träna lite mer. Maken envisas dessutom med att säga att jag är förkyld! Bara för att jag hostar på nätterna och talar lite ur däsan...ha! Jag är inte förkyld...möjligen lite allergisk mot arbete. Några som inte är rädda för att arbeta och producera är gurkjävlarna! Men nu är det slut på eländet. De är ner klippta, mördade och ligger på komposten för evigt...vad jag ska göra med sista skörden är höljt i dunkel. Äta?

Lärdom att dra inför nästa odlings säsong: två gurkplantor räcker gott och väl för en familj på fyra. De sista små tomaterna, mestadels gröna plockades också in för att eftermogna i ett fönster. De n skörden är jag nöjd med för vi har ätit upp var enda liten tomat. Barnen äter dem som frukt...så söta och goda!.

Om jag lyckas kommer nu trädgården att stängas ner för vintervila ett steg i sänder. kanske borde jag börja med att täcka rosor och kupa upp? Då kanske några lever till våren och inte fryser ner som i år? Jag har en liten önskan om att ryggen höll bättre för grävarbetet bara. Nu ska jag äta en gurka till kvällsmat. Nån som är sugen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar