Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 3 juni 2012

Klar till slut

Nu är jag äntligen klar med alla uppgifterna i kursen. Det är bara att luta sig tillbaka och vänta på att få omdömet eller utdömet.. det som kommer först. Att det ska vara så svårt att förstå vad man ska göra? Tillslut insåg jag att jag kunde ägna ett helt liv åt att försöka förstå uppgiften och aldrig bli klar. Det var bara att ta tjuren vid hornet. Så efter ett par timmar hade jag lyckats formulera fyra nyckelbegrepp (ord i fetstil i en femradig text om saker jag redan skrivit...många gånger) och sen en långt babblande om vad jag kan nu som jag inte kunde tidigare och hur användbart det kommer att vara i min framtida lärargärning...Sen läste jag igenom det och insåg att jag trots allt var ganska nöjd, jag tror att det till och med kan lura den mest kritiska professor att tro att där står något vettigt. Nåväl det var ju en reflektions uppgift som jag förstod det och texten är verkligen full av reflektioner...

No more!

Efter att ha tryckt på skicka knappen känner jag mig helt klar med den här kursen. Jag ser fram emot att kunna säga att jag har 15 högskolepoäng ytterligare och visst har jag lärt mig lite. Och jobbat väldigt hårt så jag åkte till MQ och köpte mig en snygg tröja jag inte behöver och ett par fina örhängen som jag inte heller behöver. Jag kom dessutom hem med fyra nya pocket böcker av tvivelaktigt innehåll. Inget lärande där så långt ögat når... Jag tänker sannerligen inte lära mig ett endaste dugg på flera veckor. Kanske att jag ska läsa den ena boken lite noggrannare en gång till bara för den var lite svårtolkad och jag har svårt att utveckla mitt tänkande under stress.... men bara kanske om jag känner för det.

Jag var i varje fall väl godkänd på mitt radioprogram också så nu är det bara tre uppgifter som ska rättas och det tar säkert lite tid för responsen är inte blixtsnabb när man läser på distans. Nästa gång blir det nog Göteborgs universitet...om det blir något alls vill säga!

2 kommentarer:

  1. Jag svammlade ihop nåt till slut jag med =)

    Gällande g vs. vg så har jag gett upp... Jag har läst ett antal kurser på distans och ett tag strävade jag efter vg men sen insåg jag att i slutänden så bryr sig inte folk om det står vg eller g... Bara jag, och jag måste lära mig att det är ok att "bara" vara "good enough" =)

    Gällande rättning har jag varit med om kurser där det rättats betydligt mycket snabbare än här!

    Vad händer i gbg i höst?

    SvaraRadera
    Svar
    1. I höst vet jag inte vad som händer på universitetet...jag går en GR utbildning om ledarskap i den digitala tidsåldern i höst så jag ska ligga lite lågt men nya studier... Men IT är inte helt avklarat än ;)

      Radera