Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 29 januari 2014

Hoppsan

Idag var hovslagaren på plats tidigt, för att hinna jobba mina timmar gick jag upp tidigt och började jobba direkt till frukosten, det är faktiskt inte så otrevligt som det låter. Kollade igenom alla siter och hemuppgifter gruppen gjort och drack kaffe. Om jag hade åkt till kontoret hade jag förlorat en hel del tid på att köra fram och tillbaka.

När jag skulle åka upp och släppa ut Fabbe insåg jag att dottern stulit mina varma broddskor och lämnat endast två alternativ hemma. Högklackat och nitförsedda bronsfärgade sneakers...inget kändes rätt i snöovädret om man säger så men det fick bli sneakers. I gengäld var mina fötter kalla hela dagen. Jag lunchade på kommunhuset och satt sen kvar någon timme innan jag åkte hem för att byta om. Han ta en kopp kaffe med Andjelika och prata gamla minnen.

Bortsett från total avsaknad av kommunikation med dottern gick det ju bra att ta sig till stallet. Hon skulle sluta två eller halv fyra och skulle smsa om vilket det var. Det glömde hon så jag lyckades stå två gånger och vänta på henne och dessutom åka tillbaka till stallet ta in ponnysarna och göra allt i ordning. Det sparade vi ju tid på i slutändan faktiskt så jag borde inte sura över det...rent krasst borde man sura mindre över saker och njuta lite mer. 

Tex borde man njuta av att rida klockan fyra en snöig eftermiddag med vinden i ansiktet. Man har ju faktiskt köpt en hjälmmössa som skyddar och har en gosig overall. Fabian verkar ha hittat sin form nu och söker sig snabbt och lätt ner i den där runda fina formen man eftersträvar i western. Lite bus blev det i sidepassen då det nog trots allt är jobbigt att gå i djupsnö. Ponnysarna skötte sig förträffligt vilket var skönt för i går "skenade" han med dottern barbacka på. För ett litet rådjurs skull... Kontentan är att vi inte njöt utan var rätt tacksamma när det var över så vi kunde åka hem. 

Maken är i Mjölby för att pyssla med lite familjeangelägenheter så ve och fasa! Vi var tvungna att laga middag! Det blev grönsakssoppa på vad som fanns i nedersta hyllan, det går på 20 minuter och ger precis tid för en dusch. I morgon kommer vi hem efter stallet och då är vi också hungriga. Det får väl bli en bantningsvecka helt enkelt, soppa är ju Gott!

Dagens bästa var ett samtal från en tjej som har en Conemara till salu. Vi hade visat intresse för provridning och nu har vi bokat in helgen i vecka 7. Hoppas det är vår ponny den här gången...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar