Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 8 januari 2015

Sådär...

Nu vet jag allt! Kanske inte alls faktiskt men det finns inget mer att läsa på hippson. Efter lite icke framgångsrika försök att få reda på massor av information från olika instanser känner jag nu att vi har en plan för vår häst. Idag fick jag meilvägen kontakt med equiterapeften Daniel som kollade Manne när vi köpte honom. Vi fick förslag på en tinktur för invärtes bruk som är inflammationsdämpande och nåt mer just bra för senor och så ett linement med arnika, nästan samma vi har så det köpte vi inte... Däremot slog vi till på MD calm för att ha alla fyra hovar i marken. För 650 fick vi både och och jämför man med vad det kostar med det där magnesium tillskottet som gick på 800 spänn på en månad kändes det väldigt billigt. Om det funkar. Han erbjöd också akupunktur men vi avvaktar lite till med det.

Vi har däremot beslutat att satsa på biolight behandling under läkprocesen. Det är många som tycker det gett jättebra effekt och att det är likvärdigt med laser, några säger att laser inte funkar alls andra att det är bästa metoden. Man blir lite kluven av att läsa listor och jämföra men tillslut vann biolight eftersom det inte kan skada hästen och för att vi har råd att ge behandling hela konvalescensen. Oavsett om det hjälper är det skönt att ha fattat ett beslut att GÖRA något. Så på lördag får han första behandlingen av femdagarsstart. Sen blir det lite mindre frekvent tack och lov men en till två gå per vecka kanske?  Ger det fram till veteinär besöket i februari får vi se om det har haft effekt.

Så nu ska jag försöka släppa det här med pallen och koncentrera mig på annat. Som att leva lite hälsosamt. Råkade haka på några kollegor på jobbet som kör 100 dagar utan sötsaker! Där fick jag för detox...men vin och goda ostar var fritt fram så det är min melodi. Idag var jag också hos massören och fick hela baksidan manglad. Det var såå skönt! Ontskönt. Efteråt frös jag och borde åkt hem, men Nattis hade gjort stallet nästan klart så jag åkte dit och hämtade henne och försökte hålla värmen i fika rummet. Det var skönt att komma hem och äta och dricka massa vatten. Och ingefärsfe i sängen med den elektriska värmefilten under kroppen. Ska unna mig en sån behandling till när friskvårds pengarna kommer. Och börja träna magen och stretcha nacken. Och äta nyttigt alltså...känner mig laddad för detta. 

Och laddad inför terminens jobb. Fick en ny kollega igår som verkar väldigt trevlig. Förlorar tyvärr en av de bästa jag jobbat med om två veckor så det är väl som vanlig att man får ta igen på karusellerna det man förlorar på dalbanora. Nåt bra och nåt dåligt...som med allt annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar