Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

tisdag 6 januari 2015

Nytt år då...

Imorgon börjar jobbet igen efter nästan tre veckors avslappning. Har varit inne och jobbat en dag bara annars helt fokus på ledighet. Jag läste ett mail för några dagar sedan eller om det var något annat jag gjorde... I varje fall fick jag en arbetsrrelaterad tanke som jag snabbt sköt bort och tänkte att jag skulle jobba med det tidigast på onsdag...och nu har jag glömt vad det var!  Tänk om det var viktigt? Nåväl förhoppningsvis dyker det väl upp i tankarna när det måste. Vi börjar med stängningsdag och föreläsning i morgon så det blir en lugn start.

Lovet har varit ganska slappt, vi har inte gjort många knop alls. Ätit för mycket, druckit för mycket och googlat för mycket. Att ha en häst på konvalescens är inget roligt men det blir lite tid över att läsa på på. Tex har jag läst  alla trådar jag kan hitta på hippson, equipage och bukefalos som handlar om senskador och lugnande foder. Det är både skrämmande och hoppfullt. Sen står fina Manolito lugnt i sin sjukhage så egentligen borde jag inte oroa mig så mycket. Senan är lika svullen fortfarande men det har jag läst att den kan förbli...nyårsafton hade han varit lite orolig i hagen men var den som var lugnast och åt mest under natten! Surprise! Nåväl det tar en hel del kraft att tänka på och oroa sig över men om jag kan läsa på och förebygga så kanske vi kan försäkra oss om en hållbar ponny i framtiden. Förstår nu ivarje fall att det inte är helt ovanligt att de får en sån här skada när de halkar tex i hagen...

Jag skickade i väg en förfrågan om equiterapeften kan behandla för att minska ärrbildningar och är beredd att betala några tusen men vi har ju inte råd till en behandling i veckan i fyra månader direkt.Varje  behandling kostar 1000 kr tror jag!  Men det ska eventuellt vara effektfullt. Har också hört att biolight kan fungera så om nån har en sån apparat att hyra eller låna ut skulle det inte vara fel. 

Nathalie har i varje fall börjat med klickerträning som är en form att trickträning för hästar och hundar. Man har en klicker vars ljud kopplas samman med belöning. Sen kan man utveckla det på olika sätt. Just nu provar de Target, han ska trycka mulen mot ett föremål, så klickar man och ger godis. Roligt för han är ju så himla smart även om man kan bli galen på honom då han ofta försöker alla tricks han kan för att få en godis. Men nattis är så himla bra på att inte ge massa onödiga signaler, är grymt imponerad faktiskt. Hon hade blivit en grym förskollärare helt klart. Fast nu har hon ju sökt in till Kungsbacka ridgymnasium som enda val så det kan väl mamma glömma.

Själv blev jag vid maten upplyst om att jag jobbat som förskollärare i 7300 dagar i morgon om jag minns rätt. Då är det precis 20 år sedan jag steg in på mitt första jobb i Angered. Massor av vatten har flutit under bron sen den dagen. Men sammantaget kan jag nog säga att ungefär 6900 av dessa dagar har varit fantastiskt roliga och glädjefyllda. Och i morgon är det dags att ge sig av igen för att påbörja ytterligare en 20 års period i yrket som förskollärare. Jag har väldigt svårt att se mig som något annat nämligen. Och inget annat jobb och arbetslag har varit bättre än det jag har nu, lika bra kanske vid nåt enstaka tillfälle. Jag är så glad över mitt yrkesval och min plats i livet just nu. Hoppas det håller länge länge.
 
För övrigt är det dags att starta året med lite renlevnadsmånad. Sådär bara för att sätta standard. Så från och med imorgon inga sötsaker mer än en kaka till fredagsfilmen. Och alkoholkonsumtionen begränsas till ett glas rött på fredag! (Man ska ju inte ta i så man spricker) kanske behöver detta kompletteras med lite magträning för det där med att inte rida på sex veckor har satt sina spår. Välkommen 2015 hoppas du är beredd att konkurrera med din föregångare! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar