Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 22 februari 2015

Sköna söndag


Åh vad jag  minns det programmet på söndag eftermiddagarna för LÄÄÄNGE sen. Minns också att jag en gång i livet hade såna där sköna slappa söndagar då man fikade och tog en promenad tillsammans med sin älskade. Nuför tiden har innebörden av sköna söndag förändrats och sträcker sig till att innebära tacksamhet för att det inte regnar.

För att vara säker på att kunna köra bil tidigt på morgonen förstörde jag feststämningen för alla genom att lägga in mina glas med vin i promellekollen. Som också deprimerande berättar hur många kalorier man sätter i sig. Hade faktiskt ingen aning om att det blir nästan 700 kalorier i vinet till maten...och att man om man dricker bubbel och rödvin måste sluta dricka när klockan är 23.20 för att man ska hinna förbränna de där stackars glasen innan 9 på morgonen. Vi hade vansinnigt roligt och njöt av både god mat och den förmånen att få sitta med alla sina vänner tillsammans samtidigt. Vi är inte fulltaliga mer än nån gång per år så det är verkligen speciellt. 

Vi sov över och åt en god trevlig frukost innan jag var tvungen att tacka för mig alldeles för tidigt. Vi behövde åka till Öjersjö för att hämta mer ensilage. Förra helgen bad jag barnen packa extra mycket så det skulle räcka till två veckor men det blev bara till åtta dagar. Så den här gången skulle vi vinlägga oss om att packa ca 140 kg ensilage vilket ger 10 kg om dagen i två veckor. Så länge det är kallt kan vi göra så då ensilaget verkar hålla två veckor på loftet. Sagt och gjort, vi fick åka till Gråbo först för att hämta transporten och sen upp till Öjersjö där vi rullade om bord det som var kvar på en bal, uppskattningsvis ca 100 kg och sen fyllde vi en påse med kanske 40 kg. Jag har ju faktiskt ingen som helst aning om hur mycket det väger så det kan ha blivit för lite igen, eller för mycket fast det har jag svårt att tro. När vi rullade av balen i Gråbo kändes det dock som om vi fått med oss flera tusen kg som bara fluffade runt i ladan...vi skrattade rätt gott när vi försökte packa det snyggt och fick god hjälp av stallkatten Musse. 


Vi försökte fixa iordning lite i sjukhagen så det skulle se lite finare ut efter oss men plötsligt sträckte jag mig i ryggen igen...alltså vad trött man blir. Den här gången mellan skulderbladen när jag krattade. Och jo jag vet jag behöver nog träna lite mer men när man är i stallet och jobbar med kroppen sju dagar i veckan blir det inte riktigt tid över. Men jag ska försöka ta tag i detta snart, faktiskt. Som tur var blev det lite bättre efter att jag satt i bilen och slappnade av så jag kunde mocka och fixa med torvbädden och mocka sjukhagen medan Nattis tog hand om sopning och gjorde i ordning Manne. Vi köpte också en korv och satt i solen och njöt av lite lunch.



Sen avlutade vi den långa tunga stallhelgen med att promenera ut i eftermiddagssolen. Idag gick vi lite längre, hela 30 minuter. Manne var jätte pigg och hoppade till av rädsla två gånger medan Dancing bara lufsar med trots att Manne går spansk skritt och kör hårdrocks headbang med huvudet vart fjärde steg. Idag var vi väldigt nöjda med pålle och tycker han börjar visa mer av sitt rätta jag igen. Och om vi inte börjar tycka att han slankar till sig lite över magen också?



Gissa om det var skönt att komma in och ta en varm dusch och sätta lite linex på ryggen? Man märker att det är lite vår i luften när solen sticker fram och i trädgården kommer vårblommorna sakta fram. Det ger hopp om livet...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar