Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 22 april 2015

Semester


Jag är så glad att jag beslöt att unna mig en semesterdag idag. Efter den här våren tycker jag att jag förtjänade en dag i lyx. För mig innebar det att jag satte klockan gick upp och åt en mysig frukost. Klockan nio drog jag ihop håret som onekligen hade mått gott av en träff med schampo i en tofs, drog på mig trädgårdskläderna och var redo för dagens arbete klockan nio. Jag hade en plan som innefattade ömsom hårt grävarbete ömsom njutning i solen. Jag tycker nog jag lyckades hålla mig till planen. Första två timmar ägnades år rosenbersån där allt ogräs är borta och allt är gödslat. Sen blev det lite the i solen medan jag funderade på nästa steg. Fixade lite rådjurs barriär runt mitt amerikanska älggräs och en rosa astilbe, kanske ser jag dem i år då?  Fixade en vildvuxen ros på framsidan och klippte lite i klematis och kaprifoler. Mamma kom hit och åt lunch i solen så då fick jag lite mer njutning...

Efter lunch rensade jag ogräs och perenn blad i stora rabatten utefter sidan av huset, ett två timmars jobb som vanligt. Sonen kom hem från jobbet och gjorde två tyngre grävjobb för mig och jag sådde lite ringblommor jag fått från Cias svärfarfar Wayne. Hoppas de gror i år, förra gången blev det inget....vid det laget hade jag jobbar med kroppen fem timmar och det började ta emot... Vila mr en husvägg och sen lite mellanmål i solen med en kopp kaffe. Helt fantastiskt.


Därefter var trädgårdssajten slut. Dottern skulle hämtas och köras till stallet där jag istället stalljobbade. Mocka, fixa, hö sopa...sen skrittade hon ut en halvtimme på sin friska och för dagen trevliga och trygga ponny. Dancing följde med som vanligt och efter en halvtimme red hon även en stund i paddocken. Det blev lite lugn trav där för första gången sen han stack för henne där. Men nu är han frisk så sticker han gör det ju inget! Det är verkligen ofattbart att han är helt friskförklarad. Vi tittade på ett nytt ridhus vi tänker hyra in oss i under maj. Det är kanske lite lugnare där än på Ryggebol då det är färre ryttare. Och tydliga ridhusregler... Fint var det också och dessutom lite billigare per gång. 

Avslutar denna fantastiska semesterdag med en whisky i växthuset. Utanför kvittrar fåglarna i kvällssolen. Jag känner mig lycklig och tillfreds för första gången på länge och är så glad att vädret var så underbart hela dagen. Det finns massor kvar att göra i trädgården, två riktigt jobbiga rabatter som ska grävas om helt och hållet och massor av frön som ska i marken. Men i veckan kan jag ta hem mina två pallkragar och sätta de förgrodda potatisarna. kanske kan vi bjuda på egen färskpotatis på midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar