Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 19 april 2015

Söndagkväll igen...

Lite söndagsångest har jag allt. Inte för att det är tråkigt att man ska upp och till jobbet utan för att det dröjer en hel vecka innan jag hinner få till lite trädgårdsarbete igen. 

Helgen har varit bra faktiskt även om det varit långa, arbetsamma dagar. I fredags tog vi det lite lugnt i stallet. Det blåste rejält och Manne var lite på tårna som vanligt kan man nog skriva. Vi funderade på att promenera en kort tur bara för att man ska. Men det hördes hela vägen till stallet att grävmaskinerna var i fullt arbete på vägen och vi ville helt enkelt inte riskera ännu ett misslyckat pass. Istället gick Nattis och Manne och betade lite på gårdsplanen nån halvtimme. Egentligen borde han fått beta lite kortare varje dag inför att byta hage men så har det inte blivit. 

I lördags var vi först till gråbo och stängslade en liten L formad hage i den stora gräshagen. Manne får gå där själv men han ser hästarna och om några veckor kommer de också kunna gå precis utanför. Vi släppte ut honom direkt och väntade på att han ett skulle bocka och galoppera de fem sex språng han skulle kunna få in och sen kasta sig ner och rulla. Istället kastade han sig runt och dök med mulen rakt ner i gräset och började beta...väldigt odramatiskt och vi har förhoppning om att det inte ska slita alltför mycket på senan att gå på mjukare underlag. 

Vi lämnade honom i hagen och åkte till PRK där Nattis red Bayley för Jonathan var iväg och spelade final (de vann SM guld idag!)  Tror det var kul att få rida och galoppera lite. Och han är verkligen så snäll och lugn. Därefter åkte vi tillbaka till Gråbo och lastade Manne och åkte till Ryggebol för att trava lite. Den här gången vare vi ensamma i ridhuset, Manne var väldigt stillsam och busade inte alls. Vi har fått låna en gramantygel som Nattis provred med. Väldigt skönt att det var lugnt igen. Och vi utökade till 10 minuters trav.
Kvällen avslutade jag och Nattis framför näst sista harrypotter och en stor påse godis.


Imorse vaknade jag redan sju och när klockan var innan nio var jag ute i trädgården och började rensa ogräs och kantgräva i stora rabatten. Det finns så mycket att göra i trädgården så här års att tiden inte riktigt räcker till. Vädret har ju varit fantastiskt också så det gäller att passa på. Halv elva åkte vi till hästen igen men ett kort kaffestopp hos mamma. Det är jättefint i hennes nygjorda kök så vi ville gärna titta in en stund.

Manne skrittades ut tillsammans med pärlan Dansing och en gramantygel på. Idag behövdes den nog inte för han var lika lugn som innan det började urra till sig igen. Antingen är det för att vädret är så fint eller för att han har fått beta hela morgonen. En fördel vi upptäckte med gramanen var att han inte heller kan kasta med huvudet så högt som han brukar göra när han blir trött och otålig. Senan var lite svullen innan ridning idag med men efter var den finare. Och så kom Klara för en biolight behandling, kanske den sista om vi blir friskförklarade på tisdag vilken jag verkligen, verkligen hoppas han blir men är lite orolig för att det inte är så...den där svullnaden betyder ju något eller? 

Efter Manne var det ett till pass på Bayley och sen hem. Jag brydde mig inte om att gå in utan fortsatte direkt men trädgårdsarbetet tills kroppen bara sa att det räckte. En kvadrat meter kvar i rabatten att göra när jag kommer hem tidigt nästa gång.  

För att förgylla senan sköna men fysiskt ansträngande helg satte jag mig vid grillen med ett glas rödvin i solen. En helt perfekt avslutning på en perfekt helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar