Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 21 april 2013

Trädgårds söndag

Det ger bra träning för hela kroppen att ha trädgård. Och för själen! Inte minst...hela helgen har ju varit fantastisk ur vädersynpunkt om inte annat. Efter frukost drog jag på mig mina fina Gardengirl byxor med matchande tröja (tack syrran) och gick ut och fortsatte det mysiga med ganska krävande perenn arbetet. Fördelen med att inte höststäda, eller ännu en upprepning av fördelarna, är att det inte finns så mycket ogräs då de döda växtdelarna skyddat från de sista attackerna av ogräsfrön. Så när man dragit och klippt bort det mesta är jorden fin och brukbar. Lite gräs har smugit sig in så klart, mest kvickrot (fy vad jag hatar kvickrot! Lika illa som kirs men utan vacker blomning!)

Jag har ganska många rabatter och efter ett par timmar börjar det göra ont i nacken igen. Mamma kom förbi och vi åkte till blomsterlandet och köpte lite penséer och jord. Sen drack vi kaffe i solskenet. Jag fortsatte jobba i ett par timmar till när hon åkt hem, så nu är det bara ett stenparti kvar att rensa. Och en hel del grävarbeten för att få bort ogräs på lite svåra ställen. Jag har övertalat Nattis att plocka undan skräpet och Jonte att gräva i köksträdgården för att spara lite på nacken. Jag har varit ganska smärtfri i varje fall till och från i vinter. Sista veckorna har jag inte ens tänkt på nacken vilken är ett väldigt gott tecken. Så lite sur på mig själv blir jag när jag jobbar tills det gör ont igen. Tur för mig att dottern är så bra på att massera, kanske jag vaknar utan att det är stelt i morgon? Hoppas det för jag ska rida med Karin igen.

Som avslutning på dagen grillade jag lammkotletter och lyssnade på en hel orkester i kvällssolen. Och syndade med ett syndigt gott vin. Imorgon ska det visst regna så då kan man passa på att vara hälsosam igen.

Förövrigt såg vi en helt ok film igår. Terminal med Tom Hanks av Spielberg. En feelgood film som var helt väl investerad tid. Kanske att jag hade velat ha lite djupare karaktärer men handlingen var välskriven och historien charmig. Lite substanslös kanske om man ska vara kräsen men en klar trea kanske på väg mot en svag fyra? Såg att sen fått flera femmor men det vill jag inte ge, även om historien sägs ha hänt var det alldeles för tillrättalagt för att få ett toppbetyg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar