Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 9 maj 2013

Nån söndag typ

Religiös högtid antagligen...vetefåglarna vilken men en extra ledig dag sitter ju fint. Har förstått att en del människor har långhelg och något som heter klämdag i morgon...betald. Så är det inte för mig men jag tror inte att jag kommer behöva jobba så hårt i morgon, fyra barn tror jag skulle komma.

Eftersom jag bara hade en dag så passade jag på att jobba. Efter frukost var det trädgården som gällde. Först storstädning av växthuset och sen ogräsrensning som vanligt. Fönsterrutorna fick tvättas med grönsåpa och sen sprejas med slangen. Jag har en hel del otäcka nässlor som trängt in och istället för att dra upp dem, vilket är lönlöst, de kommer tillbaka efter en vecka sprejade jag med ättika. Vi får se om det hjälper men det är ett tag tills tomaterna ska planteras ner så det är ingen fara. Mina fröer växer bra och växtbelysningen hjälper att hålla dem i schack men det borde ha varit dags för länge sedan att plantera ut. Nu får de stå i växthuset under lite fiberduk för att avhärdas innan utplantering. Jag blev lite stressad när jag insåg att snart halva maj har gått och att jag säkert borde ha planerat en hel del fröer i köksträdgården redan. Tex morötter och rödbetor. Jag tittade på fröpåsarna och såg att jag inte köpt just de fröna i år och det enda som inte skulle förodlas är mangolden och den ska planteras i mitten av maj...lucky me.

Nu känns det som om jag faktiskt har hunnit med en hel del. Jag satte mig en stund och drack kaffe i växthuset och åt ett ostkex. Då kom Lancelot skuttande och kröp upp i knät. Visserligen kände han säkert lukten av brie men han stannade kvar för kel tillräckligt länge för att man ska känna sig älskad. Jag saknar Merlin ganska ofta och förväntar mig fortfarande art han ska komma så där bara...skönt att gammelkatten Lancelot verkar må bra för tillfället i varje fall.

Det var ju stallskötsel idag med men just nu är det bra fyra ponnys att ta hand om så det går ganska fort. Eller borde gå fort om man inte stod och pratade för länge med för trevligt folk. Nattis hoppade lite men Fabian verkade lite trött så det blev inga höga hinder. 60 cm som högst och det såg lite klumpigt ut. Efter var han jättesvettig. Det är för mycket vinter päls kvar för att det ska vara nyttigt att springa fort...dessutom ville han inte äta upp sin betor efter så vi blev lite oroliga. Han gick direkt och drack och rullade sig som vanligt i hagen och betade sen när vi gick. Eftersom han såg pigg ut och åt både godis och morötter kan jag inte tro att det är allvarligt...men man vet ju aldrig!

Jag gillade vädret idag. Regn och sol om vartannat och lagom varmt. Det kommer växa som bara den nu så i helgen blir det mer trädgårdsarbete. Så mycket som jag jobbar med min kropp borde jag kunna ha mina gardengirlbyxor utan problem men det är till att sätta en gummisnodd i knapphålet. Väntar med spänning på nya byxor som jag tror är beställda...och förhoppningsvis i lagom storlek. Undrar om det är alla laktrispipor som envisas med att lägga sig som en valk runt magen? Och snälla den som uppfann kvinnokroppen, hur kommer det sig att viktuppgång alltid hamnar precis där byxorna knäpps och under hakan? Och viktnedgång alltid startar vid brösten och rumpan? Efter några är man mer formad som en cylinder än som en svarvad vad det nu heter....var det så det var tänkt?





1 kommentar:

  1. Dom är inköpta och ligger här I väntan på att bli nerpackade :) Puss

    SvaraRadera