Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

tisdag 3 januari 2012

På träning

På riktigt...riktigt riktigt i ridhus med tränare och benlindor och så...jag tvättade till och med svansen och benen i går kväll. Hovskäggen var som siden på morgonen, så rena kommer de inte vara förrän vi lämnar tillbaka honom...
Ett tag funderade jag på om jag skulle ha täcke på under natten men så smutsig blir han nog inte. Fast om man sover i det kissigaste torvet är det inte torrt kl 9 på morgonen, det vet jag nu:)
Jag köpte mig ett par vita dressyr lindor i går som jag knödde in herrns hovskägg i...väldigt sött. Det var nästan så man trodde man skulle iväg och tävla, så fin som Fabian var när vi lastade. Det är väldigt skönt att för första gången i livet ha en Ponny som är lätt att lasta. Alla galna hästar jag varit med om förut...Fabbe går lugnt  på och stod så snällt på transporten hela vägen till Östad säteri, möjligen att öronen var liiite bakåt när Kebbis kikade på honom.

Amy har sin Häst på säteriet så hon hade bokat ridhuset för oss hela förmiddagen. Bara det att lasta och åka var ett äventyr för mig, hur sitter transportskydden bäst över lindorna? och så lärde jag mig att man inte får ha broddar i transporten...lite försent tyvärr. Fabian och Kebbis skötte sig som lugna harmoniska ponnys. Inte ett onödigt pip någonstans. Det var helt underbart att rida inomhus men jag upptäckte att jag inte riktigt hade koll på alla hästens sidor när det fanns väggar. Lektionen gick dock som vanligt, ömsom vin ömsom vatten som vi brukar säga. Galoppen kändes ovanligt fin men eftersom vi också galopperade ovanligt mycket var den inte riktigt lika bra på slutet. Det var lite jobbigt tyckte han. Jag sitter verkligen så illa att man borde skämmas...


Ibland känns det som om det blir bättre men idag var det korta ben igen. Och någon riktig form blev det inte heller , mest protester och möjlighet att visa upp sin vackra underhals, både för häst och ryttare...tänk vilken dubbelhaka man får när man rider och sitter fel med huvudet. Bara det skäl att lära sig sitta bättre! Fast Morfar Bosse som var vår chaufför filmade och det går faktiskt att hitta några guldkorn. Här är några bilder som luras och gör att det åtminstone ser ut som om vi har en fin PONNY...(ryttaren går tyvärr inte att göra något år, den är som den är)




Nåväl det är ju inte så spännande kanske men det här var faktiskt MIN PREMIÄR...första gången i livet jag har åkt på träning men något som skulle kunna kallas egen ponny/häst och jag hade verkligen väldigt väldigt roligt. Att sen lektionen blir väldigt dyr när man ska lägga på ridhus avgift och bensin är ju en helt annan femma. Sanna tyckte det var bra och kul och vill gärna åka regelbundet framöver. Fast då får vi dela på bensinen för det är baske mig dyrt att åka hästtransport, och då slapp jag ju hyra transport, det hade kostat ytterligare 350 kronor...Och snälla Bosse som lägger en hel tisdag på att köra sitt Barnbarn och mig på träning...TACK! det är vad jag kallar en riktigt bra morfar...( det är bara att köpa en transport och börja köra morsan...Haha skojar bara men tror kanske att jag själv ska ta tjuren vid hornen och lära mig köra) 

Så här fina var vi när vi kom tillbaka. Fabian var helt genom våt av svett och jag kan avslöja att jag njöt av en dusch när jag kom hem. Helt enkelt en riktigt bra dag idag...nu kan det få storma om det vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar