Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 2 september 2012

söndagspyssel

höstanemon
Det regnar idag. Och det regnar ganska mycket, tillräckligt för att tanken på att gå ut inte finns på världskartan. Vi ska grilla i stallet i kväll men som tur är logen stor så vi får plats inne. Hoppas hästarna uppskattar doften av bränt kött.

Från och med idag ska hästarna nog stå inne på nätterna. I varje fall måste nog Fabian det för trivselkilona har lagt sig på honom med på ett par veckor. Inte konstigt. På Ranchen står han i grushage och får minimalt med hö. Antagligen precis vad han behöver. Hos oss växer gräset frodigt och för att hjälpa till lite extra så har de dessutom fri tillgång på ensilage.  En del av hästarna behöver det...inte Fabbe. Så nu blir det till att fylla hönätet med halm så han har något att tugga på inne och så begränsa utevistelsen.

Jag red lektion för Amy på torsdag eftermiddag. Det duggregnade när vi började men så fort jag tog av regnkappan sprack solen igenom och det var kanonfint väder. Fabian gick så himla bra att vi nog var lite förvånade allihop. Antingen har jag lärt mig sitta rätt under en sommar utan ridning eller så har Fabian blivit extra utbildad av nybörjarna på ridlägret...Eller så var det bara en tillfällighet. Väldigt nöjd och glad var jag, det är säkert!

Idag har jag städat datorn. Bort med alla onödiga bilder, spara resten på hårddisken och sen har jag rensat datorns minne så jag fick loss massa plats. Jag installerade dessutom office 2010 och avinstallerade en del program jag inte använder. Riktigt skönt att sitta hemma i nya mysdressen och bara pyssla.

Igår hade jag en mysdag med Mamsen. Vi åt lunch på "soppa och sunt". Det tog lite övertalning att få in Mamsen i den lokalen. Hon förväntade sig att få äckliga soppor hällda i öronen. Och sund mat låter ju lite läskigt det med...Jag tror dock hon var väldigt nöjd med sin kyckling och jag fick en efterlängtad lunchsoppa! Sen köpte jag julklappar till syster och svåger, mamma handlade presenter till alla USA bekantskaper. På vägen hem när vi inte orkade gå längre gick vi förbi en märkes outlet och hittade hur mycket fint som helst! Det blev dyrt för mamma för hon envisas med att skämma bort...tur jag bjöd henne på lunchen...hela 70 spänn eller så;)

Veckan som kommer blir lite lugnare tror jag. Måndag blir det hovslagare kl 10 och jag ska hämta min reparerade transport på Hisingen.  Tänker att Fabbe får lite välförtjänt extra vila den dagen. På onsdag kommer veterinären och vaccinerar, då blir det ett lugnt "skritta ut i skogen pass". På kvällen ska jag till frissan äntligen! Ska klippa bort allt slitet och färga slingor. Hon får färga allt utom mina gråa hår...

Förövrigt ska jag ta det väldigt lugnt och njuta av att inte jobba ihjäl mig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar