Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

tisdag 28 maj 2013

Nej nu får jag rycka upp mig!

Alltså...klockan två i natt var jag fortfarande vaken och låg och funderade på olika sätt att
1: skydda mig
2: skydda barn, hem och make
3: slå ihjäl alla jävlar som sätter som fot nära mig eller ovanstående.

Sen somnade jag och sov oroligt hela natten. Jobbet var ju sådär. I vanliga fall har jag inga problem med att hantera att saker inte blir som planerat. Eller att barnen inte gör som jag säger på en gång...men idag har jag kämpat mot irritation hela tiden. Tur att man lyckas hålla sig i yrkesroll för det mesta i varje fall. Jag har också en stor blåsa på tungan. Troligen stressrelaterad...

När jag kom hem somnade jag på soffan en kvart och vaknade med ett ryck utan att riktigt veta vart jag var så då satte jag i mig fyra laktrispipor och tyckte synd om mig själv innan jag tog mig i kragen och gick och lagade middag. 

Jag tänkte att jag nog måste ta mig samman nu och göra något konstruktivt i stället för att sitta i adrenalincoma hela tiden. Det blev en sväng ut i trädgården och jag njöt av att se hur bra det växer nu tillslut när sommaren äntligen slagit rot i oss. Regn och värme om vartannat och strålande sol. Och fågelsång långt in på kvällningen. Ljuset vill inte riktigt ge sig så här i slutet av maj. Om två månader har det vänt och mörkret tränger sig på igen men just nu är sommarkvällarna ljuva.

En fördel med allt som hänt är att vi sitter och pratar med varandra om allt mellan himmel och jord. Barnuppfostran, ungdomar, samhällsproblem, barndomsminnen...väldigt bra för relationen helt enkelt.

Rätt som det var hörde jag dörren slå och så var man på gång igen då. Vart är Dottern? Inget svar...jo hon var ju ute i trädgården bara men det var nästan så vi skällde ut henne. Det gjorde vi förstås inte men hon blev nog lite slak. Så nu sitter jag ute och dricker the och håller ett vakande öga på henne medans hon fixar med kaninen. Inser att det liknar en Irene Huss mer och mer. Framför allt den lätt hysteriska mamman som är redo att begå brott för att skydda barnen. Eller i brist på brottslig kompetens ringa polisen.

Nej det är tur man har sin trädgård sin häst och sitt rogivande camomill te från Celestial från Boulder...och melatonin. Förresten...jag behöver mer piller. Tre burkar à 60 tabletter håller fram till jul...syrran;)

I morgon ska vi först med Pandora till vetrinären. Klorna har vuxit fel så nu behöver de expertklippas. Sen en sen eftermiddags tur till Ullared. "Behöver" ett hackamore och sommarkläder. Nej det behöver jag ju inte men vad kan ta tanken från en förlust av pengar bättre än ytterligare förlust? Ont ska drivas med ont säger de ju...hoppas trädgårdens demoner håller tillräcklig hög grad av ondska då...


.


1 kommentar:

  1. Jag är snart hemma, kan nog bistå med lite brotts liknande kompetens om inget annat - Det gör mig helt galen att sitta här borta och veta att ni har det så jobbigt!!!!! Jag tar med både piller och ska se om jag kan hitta mer Te...vilken typ var det du köpte??

    Min första trädgårdsdemon borde vara på plats nästa helg föresten :D:D:D

    Puss o kram - 3,5 vecka sen kan jag komma och slåss med dig :)

    SvaraRadera