Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 31 maj 2013

Sådärja

För att verkligen gotta till sig njuter jag av försommarvärmen i skuggan. Ute i min trädgård. Ett öra utåt vägen ständigt men trots allt ganska skönt. Gräset växer och eftersom Jonte brukar klippa det är det väl möjligt att den där plätten med sommaräng snart är en sommaråker i stället. Men det bekymrar mig inte. Snarare är det så att trädgårdens smådjur uppskattar den vilda charmen. Grodynglenas uppskattar det i varje fall för de växter otroligt mycket.

Strax ska vi på student firande hos kusinbarnet Andreas. Fantastiskt kul att träffa familjen idag, har längtat rejält efter dem sista tiden. Men innan det är dags ska jag sitta här och njuta av en ogin och tonic väldigt gott och betydligt mycket mindre risk att bli på pickalurven än om man häller i den där äckliga ginen... 

Jag ser att hela trädgården plötsligt är så grön och lummig att om vi behöver finns där gott om gömställen. Men i helgen ska jag ta tag i att klippa de där döda rosorna. Annars är det ganska så lugnt.

Fast för Jonte är det som igår, spänt. De frågar efter honom och står på de ställen han brukar vara på och väntar...man får ju ifrågasätta de kriminellas intelligens faktiskt. Det kan inte vara så svårt för polisen att hitta dem. Själv får jag avhålla mig från att promenera runt med pepparspray bara för att få möjligheten att hämnas. Förvånar mig själv med att inse att det finns utrymme för svart, ond vrede även inom mig! Det kan man inte tro när man kramar barn hela dagarna på jobbet.

Och nu till dagens nyhet. Jag har fått nytt jobb från augusti! Tänk att jag vågade tillslut efter så många år på samma förskola. Jag är väldig glad för jag tror att det nya jobbet kommer vara både roligt och utmanande  ett utvecklande sätt. Naturligtvis är det lite blandade känslor för jag släpper också världens bästa kollegor och underbara ungar och föräldrar. Idag berättade jag för flera av dem så nu är det så att säga offentligt, i augusti är det dags! Det som jag ser som fördelar på nya stället är hur man organiserar barnen i åldersgrupper och att stor del av personalen har pedagogisk utbildning. Inte för  a


tt det är en nödvändighet för att vara en bra kollega men jag tror att kvalitén på det pedagogiska arbetet blir högre. Och så ligger jobbet närmre stallet så jag tror jag spar en halvtimme om dagen. 

Ikväll vill jag ha lite champagne och fira mig själv för uppfyllt nyårslöfte!

2 kommentarer:

  1. Stort grattis till nya jobbet! Stor kram till dig. Lovisa

    SvaraRadera
  2. Vänta tills jag kommer hem så följer jag med, går bakom, med ett baseball trä och videokamera i högsta hugg - Ond mörk vrede är fullkomligt normalt - Jag känner det ända här ifrån!!!

    Grattis igen till det nya jobbet, så glad för din skull! Det var dags!!!

    Puss o kram (om exakt 3 veckor är jag hemma )

    SvaraRadera