Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

tisdag 3 september 2013

Hösten är här.

Alla pratar om hösten och har gjort länge..."den här hösten ska jag... Under hösten kommer vi att...höstens planering är..." Just nu sitter jag i trädgården efter att ha ätit middag ute med familjen. Under parasollet i minst 20 grader kl 18.00. Solen värmer och vinet smakar lika gott som i somras och semesterkänslan är total trots att jag jobbat heldag. När kommer den där hösten som alla pratar om? Jag tycker nämligen att det trots att kalendermånaden visar på september fortfarande är sommar. Och jag tänker njuta hela veckan av den. Enligt yr.se kommer nämligen sommartemperaturerna ligga kvar minst till tisdag nästa vecka! Otroligt! 

Jag och maken hade en lång diskussion om huruvida det brukar vara så här i september. Jag hävdar att det brukar vara vackert men kyligare...maken som kommer från varmare breddgrader är övertygad om att det brukar vara varmt i september. Snälla hjälp mig övertyga honom! Inte ens statistik över temperaturerna de närmsta tre tidigare septembermånaderna verkade övertyga...sen tror vi att det måste vara rekord i soltimmar och stabilt sommarväder. Varmare somrar minns vi men inte någon med så långa solperioder. Har vi rätt eller fel? 

Hursomhelst verkar alla människor njuta av den här sommaren. Och bortsett från att det är lite snuvigt i näsan och att vänster sida av nacken fortfarande protesterar högljutt när jag vrider på huvudet är det bättre idag. 

Förmiddagen ägnades i skogen och eftermiddagen i ateljén. Det är bra arbetsdagar det. Jag börjar faktiskt känna mig hemma på nya jobbet. På måndag är det en månad sen jag började men det känns mycket längre. Tanken på gamla jobbet känns som en avlägsen nostalgisk del av livet. Jag saknar mina gamla kollegor men börjar verkligen få nya kamrater på nya. Hoppas de gamla kollegorna hör av sig och vill träffas nån gång för de saknas lite i livet. Jo jag har ju pratat med flera och träffat några men jag menar lite mer så där officiellt.

Natta är fortfarande förkyld så hon fick inte rida idag. Jag lejde bort Fabian till Thea vars ponny ska vila tills veterinären kollat honom på torsdag. Hoppas verkligen det blir bra med honom för de kommer bli så ledsna om de måste byta eller ha rehabilitering hela året. 

Jag är nöjd med att sitta här i trädgården och dricka vin på en tisdag och har för avsikt att göra det tills det är höst! Så håll dig borta ett tag till gubben Höst, även om jag älskar dig också...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar