Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 12 mars 2014

Mycket att tänka på...

På väldigt många plan just nu då...vi står på skolgården och ser lek, sitter i ett hörn och ser, står i ett hörn och ser...och reflekterar och pratar...och ser. Ja det är det vi sysslar med just nu. Hjärnan är fullmatad med intryck. Vad är det jag ser? Och vad betyder det? Frågor frågor frågor och väldigt lite klarhet så här i början. Och det är så trevligt och roligt och spännande. Och så mycket att tänka på så efter en dag mellan 8.30 och 16.30 utan rast är hjärnan nära härdsmälta.

Skönt då att komma hem och krypa ner i soffan och googla. Allt man behöver veta om hästköp! Senaste nytt!! Agria vet allt. Du har väl tänkt på...? 

Nej det har jag inte...faktiskt, däremot börjar jag bli vansinnigt nervös. Tänk om jag glömmer något. Läs checklistan igen. Jo det har vi gjort, följer och tänker klokt... Men ändå tänk om det blir fel? Tänk om vi nu, vilket jag någonstans nu förutsätter, köper häst om några veckor och hämtar hem och så trivs han inte? Tänk om han inte trivs i flocken? Tänk om maten inte är bra för honom, tänk om han inte klarar att gå ute dygnet runt trots fri tillgång och varma täcken? 

Jag måste ha en plan B. Kanske ska kolla om han får stå nånannanstans om det blor tokigt. Och så måste jag komma ihåg och köpa en försäkring från första dagen. Vilken ska man välja då? Läser igen.  Och igen och känner att ansvaret blir nästan övermäktigt...Och bete! Jag måste hitta ett bete! Kan man boka ett bete innan man köpt häst eller är det som att köpa barnvagn före vecka 18? 

Jag måste nog ringa runt till mina häst kompisar och fråga vad de har för försäkringar och sen får det nog bara lösa sig. Inte kan det egentligen vara så stor skillnad på en köpt ponny och en hyrd? Och alla hästar vi tagit emot och släppt ihop med andra har ju klarat sig jättebra. Varför skulle det egentligen vara skillnad? Nej släpp det och tänk på annat.

Vår tex. Det är fint det! I trädgården blommar helt konstiga saker samtidigt. Vad sägs om vintergäck, snödroppar, julros, krokus och blåsippa? Har aldrig varit med om maken. Solen värmde inte idag och det var frost i morse men våren är här det syns på knoppar och färgen på veden på träden. Det är så fint på våren för skiftningarna är så stora men ändå diskreta. Förra året låg snön fortfarande i drivor så här års. Tänk att det kan vara sån skillnad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar