Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 16 november 2014

Ridning igen!

Det blev rätt mycket ridning den här veckan för mig, mycket mer än jag tänkt mig. Det har varit riktigt roligt också och jag var så nöjd med uteritten igår. I morse fick vi kliva ur sängen jättetidigt. Redan klockan sju ringde klockan. Jag var seg som sirap och eftersom Nattis haft feber ett par dagar var det inte säkert att hon skulle kunna följa med på lektionen. Hon hade inte feber i går men sen visade det sig att hon nog tagit en Ipren innan hon tempade sig...i morse var hon nästan feberfri och bedyrade att hon mådde såååå bra så bra så...

Alltså åkte vi till stallet och gjorde i ordning Manne och sen drog vi till Alingsås. Ungefär halvvägs dit fick vi veta att det går nån feber på ridskolan där och Natta skulle ju låna en skolhäst. Vi ringde ridläraren som också tyckte det var dumt att blanda våra hästar med skolhästarna då. Istället skulle hon få rida ridläraren Karins egna häst som kallas Räkan. Väl där var det jätteroligt att få rida i ridhus! Väldigt stor skillnad på Mannes uppmärksamhet när han inte behövde kolla skogen hela tiden. Inte alls spänd utan bara väldigt go och arbetsvillig. Nattis kom in med Räkan och om man tänkte att det nog var en liten häst med tanke på namnet, ja då tänkte man fel. Över 170 cm stort maffigt halvblod. Det var Nattis som såg ut som en liten räka plötsligt. mycket motor hade den också det märkte jag när de blåste förbi oss en gång per varv så jag bara såg svansen fladdra förbi.

Jag tycker Nattis gjorde ett hästjobb på Räkan. Han var jättefin och jobbade på i en riktigt bra form. Det kan inte ha varit lätt. Själv var jag jättenöjd med min ridning och vissa stunder gick det riktigt bra. Jag gjorde ett riktigt fint galoppombyte i första försöket och ett till lite senare. Fast att gå från höger till vänster gick inte alls men det kanske var för att jag fegade ur? Hehe det blir lite stora rörelser när man byter alltså. För att vara Manne och jag tycker jag nog att det kändes som ett av de bättre passen, Kanske det i paddocken för Amy förra helgen var lite lite bättre? Fast det var också lite enklare övningar. Det jag var mest nöjd med idag var att han var jämn på bettet i slutet och att jag lyckades sitta bra för det mesta.

Annki filmade det hela så efter kunde jag ju se vissa förbättringsområden. Det känns som om jag rider bättre än jag gör. Det känns som om hästen jobbar med mer kraft än den gör och det känns som om vi verkligen är skitsnygga och snabba och flashiga...Men det är vi inte. Fortfarande trippar vi lite väl mycket när jag ska samla ihop oss. Och det går såååå långsamt. Men å andra sidan kom de bästa stunderna inte heller med på film för Annkin  filmade också på Nattis. Givetvis var vi sådär perfekta när kameran var riktad åt ett annat håll? Tyvärr blir ju kvaliteten på bilderna dålig inomhus och om man klipper från en film blir det jättesuddigt. Men här kommer i varje fall några bilder från idag innan jag ska gå ock koka lite torsk.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar