Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 18 september 2011

Myssöndag med Morfar.

Jag och världens bästa kusin träffades hos Morfar idag för att städa rabatter och äta middag. Vi har hjälpts åt att fixa i trädgården för Mormor de sista åren och brukar ha väldigt trevligt samtidigt. Så var det även idag såklart! Vi började med att rensa bort allt ogräs och sen kom det roliga/sorgliga, att dela upp Mormors blommor rättvist. Hennes stolthet var ju dillpionen som kom från hennes mormors hem (eller om det var farmors). Vi är ju några stycken som ska dela och det var viktigt för henne att det blev RÄTTVIST. Ett av våra sista samtal handlade om dillpionen... på hennes 95-åriga födelsedag då hon var så dålig att hon knappt gjorde sig förstådd efter stroken, var det det viktigaste hon hade att säga...Dillpionen..lova att dela den... Och idag blev det alltså gjort. Jag grävde och var lite orolig för rötterna. Och hur skulle vi dela så att så mycket som möjligt överlever? Trot eller ej med jag han inte sätta spaden i jorden innan den delade sig självt i två delar! Nu ska jag dela min halva med Mor och Syster. Systers del får växa i min trädgård tills hon har ett litet sommar torp eller så att plantera den vid. Jag tror faktiskt inte Amerikat släpper in en dillpion...det kan ju vara nåt rökbart:)

Efter arbetet åt vi middag. Kusinen fixade fläskfilé, jag hade pressgurka och morötter till morfar och tomater till kusinen med. Det blev en helt fantastiskt god söndag middag...och päron på burk till efterätt mums...

Det höll upp hela dagen med när vi åt kom regnet. Vilken tur! Jag fick köra väldigt långsamt hem förstås, men när jag klev ur bilen var det uppehåll igen. Maken hade grävt upp en nu rabatt medan jag var borta men jag behöver mer jord innan jag kan plantera så det får bli...kanske nästa helg om jag hinner.

Nu var helgen slut igen då och imorgon är det jobb igen och söndags tvivlet gnager...

2 kommentarer:

  1. Min del av Pionen kan få växa tillsammans med din del :) Skulle vi skaffa ett sommartorp så kan vi ju alltid titta på det...men jag känner mig helt ok med att den bor hemma hos dig :):)
    Låter som en kalas söndag :) Härligt! puss o kram

    SvaraRadera
  2. :D det var det! EN riktigt häslig höst söndag:)

    SvaraRadera