Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 27 april 2014

Vilken helg!

Det har faktiskt varit så otroligt härlig hela helgen att det känns som om man är på semester. Vädret är otroligt. Obeskrivligt och faktiskt inte alls trovärdigt. April och sommar...tyvärr vet man ju att det aldrig kan hålla i sig. Fast jag minns förra sommaren, då gick jag och väntade på att det skulle vara slut ända in i oktober.

Jag var ganska trött när jag vaknade i morse, gårdagen tog verkligen på krafterna. Men efter frukost och lite salva började kroppen fungera hjälpligt. Tillräckligt väl för att kunna åka till stallet och börja med resten av helgarbetet. Vi skulle kratta igen spåret i paddocken så Britt skulle kunna sladda, det gick över förväntan faktiskt. Klockan två skulle Manolitos förra ägare komma och hälsa på honom så vi ville givetvis att allt skulle vara i ordning till dess. Jag red ut Fabian en timme i skogen tillsammans med Felix och en klasskompis till Thea. Hennes mamma promenerade också med och det blev en väldigt trevlig tur. Den blev lite längre och kanske lite mer offroad än jag planerat men vad gott det är att lufsa runt på den mest väluppfostrade och lydiga lilla ponnyn i världen! Det gjorde lite ondare efter än innan så jag ska faktiskt ta det lite lugnt med ridningen ett tag för att låta det där muskelfästet läka lite.

Maria och Carina kom på utsatt tid och de tyckte stallet var jättemysigt. Jag tror de gillade att träffa sin gamla kompis, i varje fall var det tydligt att han gillade att träffa dem. Jag undrar hur hästar upplever det där egentligen. De minns ju människor och andra hästar väl, men kan de sakna? I varje fall gjorde vi lite kaffe och tog med en bulle till paddocken där Maria började rida Manolito och jag får ju säga att det är en fantastiskt fin och duktig ponny vi köp oss! Vi kan inte skylla på det när han lallar i väg med huvudet i vädret. Han kan och han går skitfint, även i vår paddock (inte ens underlaget kan vi skylla på). Sen var det Nattis tur och Maria gav lite tips och visade hur hon ska rida honom och faktisk om hon inte lyckades riktigt riktigt bra i perioder. Och vilken sits ungen har!

Jag längtar efter en Westernsadel så det inte syns så tydligt hur illa jag sitter:)

Efter ridningen visade Maria även lite trix han kan, som spansk skritt och buga. Sen fick han gå ut i hagen och vi skyndade oss hem. Då var klockan redan halv fem och vi hade varit i stallet sex timmar nästan. Jag startade grillen och sen kom mamma. Vi satt och pratade över ett glas vin och ett glas bubbelvatten (gissa vem som drack vad?) medan vi grillade ryggbiffar.

Nu börjar en kort vecka till med en ledig torsdag och en klämdag med mycket lite barn på jobbet. Hoppas vädret håller sig lite till...

Lite fina bilder från när Nattis red i dag..







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar