Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 27 april 2014

Kroppsarbete.

Idag har jag jobbat med kroppen. Det är både härligt och tröttsamt men mest irriterande är att det gör ont i kroppen.

Vi gick upp tidigt och åkte till PRK med Manolito för att träffa Camilla och Jonte och deras fina Baylies (stavas han så?) Det första vi fick göra var dock att koppla på transporten och sen lyfta ut mellanväggen. Vi sopade och tog ut mattan och upptäckte att det var blött under...passade på att låta det torka upp innan vi la tillbaka mattan rätt och lyfte in väggen. Nu flyttar den sig inte även om hästen försöker. Han är snäll att lasta och står helt lugnt i transporten. Det är när jag börjar köra och ska ut i vänstersväng som han börjar med nåt där bak. Jag ser hur hela väggen buktar ut och det känns som om transporten ska hoppa av kroken. Vete fasen vad han gör men i dag stor i varje fall väggen kvar. Tur för det var ganska tungt arbete även om det låter enkelt. Fick köpa en kamera att sätta inne i transporten av Camilla som ska ge svar på den frågan....

Uteritter gick alldeles strålande, lugnt och fint när vi lastade av och sadlade. Sen skrittade vi i väg upp mot Maderna. Jag och Camilla pratade häst och jobb såklart och ungarna travade i förväg. De hinner fram och tillbaka ganska många gånger även om vi promenerar i normal takt. Uppe på åsen körde de fram och tillbaka i härlig utsträckt galopp. Fina lugna ponny som inte brallar eller studsar. Vi var ute i nästan en och en halv timme men eftersom det gick lika snabbt att lasta där kom vi snabbt tillbaka.. Det tar faktiskt inte ens sju minuter att åka.


Hemma åt jag snabbt lite soppa till lunch och sen åkte jag till Sussie. Hon har fått sju små lamungar som jag naturligtvis var tvungen att titta på. Och de var absolut värda den lilla trippen. Bedårande är förnamnet. Vi blev kvar ett tag i förställer innan vi åkte och hämtade 30 bal hö på släpkärran. Det blev lite kaffe i solen och där var så varmt att svetten rann. Riktig högsommarvärmen var det faktiskt idag, har gått i linne och njutit. Efter kaffet tog vi oss till stallet där vi tömkörde Sussies häst. Hon hade blivit väldigt fin tycker jag men det är mycket häst att hålla och samla. Sussie tömkörde en del och jag hjälpe till med lite handledning och lite i tömmen också. Hästen gick jättefint idag faktiskt men efter kändes det som om kroppen får mer än den behövde. Tur att jag fick vila lite och äta en sen middag innan jag åkte hem. Det blev en helnykter afton för mig alltså vilket var tur för idag fick jag blåsa på hemvägen. 

Nu är kroppen insmord med voltarensalvan och jag ligger precis rätt i sängen för att somna som en liten gris när som helst. Lyckad dag helt enkelt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar