Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 25 maj 2014

Cykelfest mm...

Igår var det cykelfesten, den enda fest vi faktiskt går på varje år...alltid lika trevligt och även i år fantastiskt väder trots att prognosen såg ut att bli riktigt regnig. Vi stod för efterrätten så hela förmiddagen gick åt till att laga den. Det var en svartvit chokladmousse med bär och müsli som gällde. Och det var inte svårt alls bara lite olika moment. Müsli i botten av glasen sem blåbär och vit chokladmousse. Den skulle stå i kulen några timmar innan det var dags för lager två. Blåbär och hallon och så mörk chokladmousse. In i kylen ett tag till och sen vispgrädde på toppen och lite bär...den var sjukt god faktiskt. Vi fick cyklat ganska mycket men tack och lov inte den längsta sträckan, det hade inte min nacke klarat tror jag. Det gör himla ont att cykla av nån anledning och så länge jag är nykter jar jag svårt att tycka att det är roligt just därför. Några drinkar senare gör det fortfarande ont men jag bryt mig inte så mycket. Dessutom cyklar jag väldigt mycket bättre full än nykter!  


Jag tycker mig ha blivit riktigt bra på det där med att inte bli för full. Det är en talang när man är på cykelfesten för det bjuds generöst på alla rätter inte bara mat utan även dryck. Bubbel, vit vin, rött vin, desert vin, en liten whiskypinne....ja och oftast vill ju värdparet bjuda påfyllning också. Men den lätta går jag inte på längre, ett glas per ställe och man får lämna det sista när man går...vi ett gav jag upp och cyklade tappert hem. Maken var inte riktig klar med festandet utan kom nog hem framemot tre halv fyra...det straffade sig i morse. (Evil laugh...moahaha) själv kanske jag inte studsade upp i ottan men vid halv tio åt jag frukost innan jag gick ut och rensade ogräs i väntan på Josefin. 

Vi skulle rida ut hästarna tillsammans och fika. Det blev en skön skogstur ner till sjön och tillbaka den långa vägen och vi njöt av det perfekta vädret. Manolito fick prova sitt fina ridflugtäcke och han verkade uppskatta att inte ha massa flugor på kroppen som annars stressar honom. Det satt ganska bra även om det känns fånigt att klä på hästen så mycket kläder...det är i varje fall mer miljövänligt än att spraya med insektsmedel varje dag. 


Efter ridningen stod vi en timme och pratade om jobb och annat innan det var dags att åka hem. Jag passade på att fixa i trädgården. Planterade tomater och gurkan i växthuset. Gurkan fick ett litet fiberdukstält ifall det blir kallt men temperaturen kommer fortsätta att ligga högt i veckan så det kommer nog gå bra. Sådde några frön och satte ner ärtorna. Bönorna får vänta till nästa helg, de är lite känsligare.  Det kändes väldigt skönt att  gjort något. Vi ska fixa på altanen så man snart äntligen kan sitta i soffan och njuta. Lite drygt en månad till semester och sen får man äntligen vila ut.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar