Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 7 februari 2015

Lång jäkla lördag...

Är väldigt trött efter den här dagen. Och väldigt glad samtidigt. Vi började med att åka tidigt upp och hämta transporten för att sen åka till Öjersjö. Vi hade helgen hos Britt och skulle hämta ensilage och torv. Mannes Box var inte riktigt klar men eftersom min rygg fortfarande inte håller för mer än väldigt långsamma rörelser utan vridmoment var det inte möjligt att fixa detta denna helgen heller. Fick i varje fall tvättat bort alla gamla loppfrön och annat äckel från väggen och halva boxväggarna. Får se när jag kan göra resten...men eftersom jag betalar fullt i två månader har jag kanske lite tid på mig att fixa allt? 

Susanna kom och hjälpte mig att lasta ombord ensilaget och två torvbalar så jag slipper hämta en nästa vecka ifall jag inte har bärhjälp och ifall ryggen fortfarande är kajko. Väldigt snällt att ställa upp och hjälpa till. Vi fick även med oss ett hinder hem och väl tillbaka på södergården bestämde Maria att köpa loss dem för ett paketpris till bådas glädje. Så nu har vi lite mer i pengapotten att kasta in på mer behandlingar för hästen.

Det är bra för nu syns att igångsättningen tar på senan. Den är ganska svullen efter tre riddagar på raken i 20 minuter på hårt underlag. Manne rör sig lugnt och fint. Igår var det kanske lite slängigt i skritten då han var väldigt pigg men idag skrittade han i fin form. Och känns som en stabil pålle på alla sätt. Dock insåg vi att maten var slut redan vid ett i nätet. Alltså måste vi åka och köpa ett nät till så vi kan ha ett morgonnät och ett eftermiddagsnät för att sprida ut maten lite mer. Det blir inte mer mat för lille pålle på ett tag för när vi ser honom utan täcke skämmas vi.

På Södergården fixade vi snabbt det som skulle fixas och sopade lite extra här och var. Sen blev det en skrittpromenad i vårsolen. För i dag var det verkligen vårstämning. Fåglar som kvittrar, takdropp och faktiskt lite värme i solen. Jag är väldigt glad att promenaderna fungerar men de är ju inte vansinnigt roligt att skritta fram och tillbaka 20 minuter. Fast Manne frustade riktigt ordentligt och tuggar på bettet som om det var dressyrspecial. 

Sen åkte vi hem och så var ju dagen slut. Laga lite mat,dricka lite vin, titta på lite film...vad gör man med livet liksom? Och imorgon är det samma fast annorlunda. Först till Södergården för förmiddagsridning.  Sen ska Nattis rida lektion för Amy på Bayley som hon ska låna i veckan för att få rida lite på riktigt.  Sen måste vi tillbaka till Gråbo för Mannes biolight behandling. Alltså ännu en dag fram och tillbaka med hästar som enda innehåll. Ja jag vet det är mitt intresse...fast inte det enda intresset kanske? Fast det får väl vara så här ett tag. Och när jag är i stallet är jag väldigt nöjd med livet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar